Live

Rockband LIVE brengt nieuwe single ‘Love Lounge’ uit

De rockband +LIVE+ brengt voor het eerst weer nieuwe muziek uit sinds hun reünie vorig jaar, afgelopen week verscheen het nummer Love Lounge op single. De video werd onlangs opgenomen in Harlem New York, met fotograaf Clay Patrick McBride. Op zondag 15 juli staat +LIVE+ op Bospop Weert geprogrammeerd om het hoofdpodium af te sluiten.

De leden van de alternative rockband +LIVE+ – Ed Kowalczyk (zang/gitaar), Chad Taylor (gitaar, backing vocals), Patrick Dahlheimer (bas) en Chad Gracey (drums, percussie) – besloten vorig jaar, na een break van 8 jaar, weer samen muziek te gaan maken.

Nieuwe single Love Lounge, is het eerste resultaat. Een stevig nummer, geschreven door Ed Kowalczyk, Chad Taylor en Zak Loy, gemixed door Tim Palmer en geproduceerd door gitarist Chad Taylor. Love Lounge is afkomstig van de EP waaraan de band werkt.

“Dit was voor het eerst dat ik als producer en engineer aan LIVE materiaal heb gewerkt en Love Lounge was een geweldige track om vast te leggen”, zegt Chad Taylor over het nummer dat werd opgenomen in de eigen Think Loud Studios in de band’s thuisstad York, PA. “Ik wilde terug naar de pure en strakke sound uit onze begindagen”.

Ed Kowalczyk legt uit: “Ik heb steeds gezegd dat het eerste nieuwe materiaal van onze comeback een ‘face melter’ moest zijn wat betreft energie en vibe. We kwamen terug na een lange break en het leek me geen goed moment voor een 5 minuten lange mid-tempo meditatie”.

Deze zomer vertrekt +LIVE+ vanaf 27 juni met hun vrienden van Counting Crows op een uitgebreide tour door Noord Amerika. Speciaal voor het Bospop Festival in Weert komen ze op zondag 15 juli voor een eenmalig optreden naar Nederland.