Waltzburg

Muzikale Overrompeling #29: Club Pussycat, Skillz Sessionz en GUAP Night

Onder de naam Muzikale Overrompeling vertellen wij je waar je de nieuwste, hipste, vetste en soms nog relatief onbekendste bandjes kunt zien. Elke week een fijne verzameling met de heetste tips in de lekkerste poppodia van Nederland. Laat je dus verrassen en tref bandjes voor hun grote doorbraak. Kun jij later zeggen: “Ik was er bij.”

—–

Podium VictorieCLUB PUSSYCAT: WHAT’S NEW?
Club Pussycat is een hagelnieuw concept waarbij jij de kans krijgt om bands en artiesten te zien in de intieme setting van onze kleine zaal voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog maar in ramvolle grote zalen staan te spelen.

LINE-UP
Anna-Rose
Waltzburg (foto)
Feng Suave

LIVEDATUM 05/07 Club Pussycat @ Podium Victorie, Alkmaar

MetropoolKan je rappen, zingen, dansen, DJ-en of heb je een ander talent? Laat het horen bij Skillz Sessionz!  Skillz Sessionz is de plek waar opkomend talent ervaring op kan doen!

Wil jij meedoen? of ken jij een goeie artiest die graag iets op het open podium wilt doen? Meld je dan aan via de website van Skillz.

LIVEDATUM 05/07 Skillz Sessionz @ Metropool, Hengelo (GRATIS)

HedonOp donderdag 5 juli zullen er verschillende gloednieuwe bands hun nieuwe EP presenteren in de kleine zaal. Deze selectie van muzikanten, afkomstig van de opleiding artiest van het Deltion College, hebben een half jaar lang stage gelopen onder de vleugels van het Hedon Productiehuis. De afgelopen maanden hebben zij, samen met verschillende professionals, toegewerkt naar het uitbrengen van hun eigen EP.

LINE-UP
Hygge
Dawnsail
LYOA

LIVEDATUM 05/07 Hedon, Zwolle (GRATIS)

PaardGUAP Night is hét nieuwe podium voor Haags talent op het gebied van hiphop en R&B. Tijdens GUAP Night draaien lokale DJ’s de dikste tracks en kun je door middel van korte showcases kennis maken met bekend en onbekend talent uit de scene.

LINE-UP
DJ TRIPPEL
Host: Frandjescka

Showcases van Cheyenne & Jerrel (Level Urban Pro), J. Ward Brew, & Young Sace. Direct na afloop van de showcases begint de open mic, hiervoor kan je op de avond zelf aanmelden. Dus kom vooral checken, breng je mensen en breng je skills!

LIVEDATUM 06/07 GUAP Night @ Paard Café, Den Haag (GRATIS)

KroepoekfabriekEr komt een nieuwe KF Allstars aan! Houd de website en de Facebookgroep ‘Muzikanten uit Vlaardingen e.o.’ in de gaten voor het thema en hoe je mee kan doen!

LIVEDATUM 06/07 KF Allstars @ De Kroepoekfabriek, Vlaardingen

De VorstinKan jij ook altijd zo genieten van scènes in films of series waarin een groep muzikanten heerlijk met elkaar zit te jammen en de meest fantastische muziek ontstaat?

Zou je zoiets graag eens in het echt mee willen maken, maar heb je geen idee waar je dan moet zijn? Stop maar met zoeken en geniet iedere maand van de jamsessie in de Vorstin waar beginners, gevorderden en pro’s elkaar én het publiek verrassen.

LIVEDATUM 07/07 Jamsessie @ Podium De Vorstin, Hilversum (GRATIS)

GigantOok dit jaar toveren we het Van Reekumplein op de zondagen in juli en augustus om tot de StadsOase. Dit festival zorgt voor een bomvol plein met muziek, theater, eten en drinken!

LINE-UP
StadsOase: 14:00 – 22:00
YVI: 15:00 – 16:00
Starfish: 17:15 – 18:15

LIVEDATUM 08/07 StadsOase ism Podium Gigant, Apledoorn (GRATIS)

ParadisoDe indiepop van Giant Party klinkt als een geflipte uitzending van Top Of The Pops. Het ene moment luister je naar soulvolle indie, dan overspoelt de band je met 80’s synthesizers en voordat je het weet sta je te slowen op een ballad waar Elton John jaloers op zou kunnen worden.

Laatstgenoemde is trouwens ook echt fan van het viertal uit Londen, hij draait regelmatig nummers van het debuutalbum White Ink in zijn radioshow.

LIVEDATUM 09/07 Paradiso, Amsterdam

Gebouw-TVan 12 juli t/m 16 augustus kun je na afloop van het Palm Parkies concert op het Wilhelminaveld in Gebouw-T genieten van een GRATIS ZOMERCONCERT!

PAARDEKOOPER
Bas Paardekooper and the Blew Crue werd opgericht in 2007. Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf, geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix’ “Hey Joe”, op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Gesteund door zijn ouders ontwikkelde Bas zijn spel en groeide de passie voor het instrument dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden met de naam ‘Bas Paardekooper’.

LIVEDATUM 12/07 Gebouw-T, Bergen op Zoom

SugarfactorySugarfactory viert de zomer met livemuziek in het Vondelpark Openluchttheater. Op zaterdag 21 juli zijn twee gloednieuwe en veelbelovende acts te ontdekken: Don Melody Club (met leden van The Mauskovic Dance Band) en Surf Aid-Kit. Verwacht eigentijdse seventiesarrangementen en zonnige surftunes met oosterse vibes. Kom ook buitenspelen, toegang is gratis.

LIVEDATUM 21/07 Sugarfactory @ Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam 

Poppodium VoltPoppodium Volt is er voor het lokale talent. In samenwerking met Butterfly Moves organiseert Volt Local Heroes. Hiermee bieden we onze lokale helden en vrienden een podium dat ze verdienen. Deze keer worden het café en de kleine zaal ingezet. Voor slechts een kleine bijdrage kun je de hele avond genieten van het beste uit de eigen kweekvijver.

LINE-UP
Two and a Half Pennies
Young Collective
Stompin’ Grounds
Velosso

LIVEDATUM 14/09 Local Heroes @ Poppodium Volt, Sittard

TivoliVredenburgDinsdag 18 september, vlak voor het Duitse showcasefestival Reeperbahn, staan opkomende, internationale popartiesten voor het eerst in Utrecht tijdens de negende editie van showcase-avond DiCE! Op Reeperbahn Festival staan honderden veelbelovende bands op het programma, en uit die smak aan namen worden er zes uitgekozen om in Utrecht hun debuut te maken op DiCE.

Tot nu toe zijn Flor, Half Waif en Liza Anne bevestigd, de rest van de line-up van DiCE no. 9 volgt snel!

LIVEDATUM 18/09 DiCE @ TivoliVredenburg, Utrecht