zwarte cross

Vanavond om 19:00 uur Zwarte Cross Radio #3

Op het moment dat je dit leest is de afdeling logistiek van De Feestfabriek al druk in de weer om het Zwarte Cross Terrein festivalklaar te maken. Er komt nogal wat bij kijken om het de boeren, burgers en buitenlui naar de zin te maken.

Zo’n 65.000 festivalgangers worden er dit jaar verwacht. Zwarte Cross 2018 was al ver van te voren uitverkocht. Dat laat zien hoe populair het festival wel niet is. Zwarte Cross is dan ook uniek in de hele wereld met zijn combi van muziek, theater, cross en stunts. Zwarte Cross heeft alles wat een ‘gewoon’ popfestival heeft en meer, veel meer.

Op het Zwarte Cross terrein verrijst een tijdelijke stad met meer podia dan er kroegen zijn in een middelgrote gemeente, een muziekaanbod dat breder is dan de rug van Rocky en net zoveel niet-muzikale activiteiten als het aantal sporten op de Olympische Spelen. En dan is er nog het publiek, dat een attractie is op zich.

Zwarte Cross is van ver gekomen. De eerste editie was -wat de naam suggereert- een illegale cross op een weiland bij Hummelo met muziek van de aanstichters, de jongens van Jovink. Het was een feestje dat voor herhaling vatbaar was, dat Zwarte Cross zou uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend nationaal evenement had toen niemand durven bevroeden.

Het geheim van het succes van Zwarte Cross is dat het doel van het evenement in al die jaren niet is veranderd. Dat doel is om iedereen een onvergetelijke tijd te bezorgen, de bezoekers uiteraard, maar ook de vrijwilligers en organisatie. Zwarte Cross is uiterst mens (en milieu)vriendelijk. Het is maar een detail, maar veelzeggend is dat er geen security rondloopt, maar een team gastheren en vrouwen, dat het publiek met een glimlach welkom heet en met raad en daad bijstaat.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan met het uitdelen van pluimen, maar beter stap je op de brommer en ga je zelf een keer kijken.

PLAYLIST ZWARTE CROSS RADIO #3 – WOENSDAG 4 JULI 2018:

  1. Kaiser Chiefs – Love’s Not A Competition (But I’m Winning)
  2. Claw Boys Claw – Rosie
  3. Gogol Bordello – Start Wearing Purple
  4. Nathaniel Rateliff & The Night Sweats – You Worry Me
  5. Extince – Spraakwater
  6. Will and the People – Lion In The Morning Sun
  7. Crystal Fighters – Plage
  8. The Limiñanas – Shadow People ft. Emmanuelle Seigner
  9. Volbeat – Still Counting
  10. Navarone – The Red Queen Effect
  11. Shantel – Disko Partizani
  12. Afterpartees – First Last
  13. Triggerfinger – All This Dancin’ Around
  14. De Dijk – Dansen Op De Vulkaan
  15. Birth of Joy – Three Day Road
  16. Tim Knol – Soldier On