Oi Va Voi

Oi Va Voi komt met tweede single ‘Big Brother’ van album ‘Memory Drop’

Wie denkt dat gitaren, klarinetten en een vleugje Oost Europese roots niet samengaan heeft nog nooit naar Oi Va Voi geluisterd. Ze winden er geen doekjes om, ze zijn trots op hun verleden. Dat hoor je ook duidelijk terug in de nieuwe single Big Brother die vanaf vandaag overal te beluisteren is.
Na Vanished World is het de tweede single van het langverwachte album Memory Drop dat op 9 november verschijnt. Op dit album weet de Britste crossover band wederom een brug te slaan tussen hun Joodse- en Oost Europese roots, dat gepaard gaat met hun veelgrepezen, authentieke geluid.

Sinds haar oprichting aan het begin van het millennium maakte Oi Va Voi een onuitwisbare indruk. Het debuutalbum Laughter Through Tears, dat geproduceerd werd door Grammy winnend producers Bacon & Quarmby, werd bekroond met twee BBC Radio 3 World Music awards en een Edison Award. Ook werd het album door The New York Times gerekend tot een van de beste albums van 2003 en betekende het de kickstart voor de carrière van gast vocalist KT Tunstall.

Ook de zelfgetitelde opvolger en het derde album Traveling The Face Of The Globe werden lovend ontvangen door de internationale pers, waarna uitverkochte shows door Europa volgde. Op het nieuwe album Memory Drop wordt de band ondersteund door viool virtuose Anna Phoebe en de nieuwe zangeres Zohora.

De band zal later in 2018 weer op tour gaan om de nieuwe muziek live ten gehore te brengen.

LIVEDATA 21/11 Club Bahnhof Ehrendeld, Keulen (DE) 22/11 Bi Nuu, Berlijn (DE) 24/11 Paradiso,  Amsterdam 25/11 Doornroosje, Nijmegen