The Paper Kites

Goud en nieuwe muziek voor Australische indie-folkers The Paper Kites

The Paper KitesDe Australische indie-folkers The Paper Kites hebben van dit album een melangolische, mid-tempo opvolger gemaakt voor On The Train Ride Home dat al in april van 2018 verscheen. Film-noir, ambient gitaarrifs en mysterieuze saxofoonklanken worden gecombineerd tot de soundtrack van het alledaagse leven in de stad en de verhalen die daarmee gepaard gaan. On The Corner Where You Live verschijnt op 21 september via Nettwerk Records. Luister naar de eerste single Deep Blue Burn.

Frontman Sam Bentley vertelt over het moment dat het concept van het album tot stand kwam: “Het is een verzameling van verhalen over verschillende personen die allemaal samenwonen in hetzelfde gebouw. Ik wou momenten en gevoelens vastleggen, het draait om de mensen en hun verhalen.”

Het album is geproduceerd met Grammy-winnaar Peter Katis (Interpol, The National) in zijn studio in Connecticut – een 120 jaar oud Victoriaans huis waar de band 5 weken heeft gewoond tijdens de opnames.

Voor het artwork van het album werkte de band samen met Los Angeles film-noir kunstenares Gina Higgins die ook de cover voor On The Train Ride Home schilderde en nauw samenwerkte met de band aan het concept van het nieuwe album.

Tracklisting On The Corner Where You Live

  1. A Gathering On 57th
  2. Give Me Your Fire, Give Me Your Rain
  3. Deep Burn Blue
  4. Mess We Made
  5. Flashes
  6. Red Light
  7. On the Corner Where You Live
  8. Midtown Waitress
  9. When It Hurts You
  10. Does it Ever Cross Your Mind
  11. Don’t Keep Driving