Stadsoase

StadsOase met L’Eclair en Cristian Pielich op 22 juli bij Podium Gigant

Ook dit jaar toveren ze vanuit Podium Gigant het Van Reekumplein op de zondagen in juli en augustus om tot de StadsOase. Dit festival zorgt voor een bomvol plein met muziek, theater, eten en drinken! Deze editie L’Eclair en Cristian Pielich. Toegang is uiteraard weer gratis!

L’Eclair
In 2015 zette het Zwitserse L’Eclair zijn eerste stappen als duo in Londen, maar terug in thuisstad Genève voelen ze de noodzaak uit te breiden. De band die daaruit ontstaat laat zich inspireren door groove en krautrock uit de 70’s.

In het najaar van 2017 tourt L’Eclair gitarist Stefan Lilov in het kader van een speciaal project rondom de Zambiaanse rockband We Intend To Cause Havoc (W.I.T.C.H) met onder meer Jacco Gardner door Europa. Tijdens deze tour is ook Jasper Geluk van de partij. Een samenwerking met L’Eclair blijkt onvermijdelijk. In december 2017 reizen de Zwitsers af naar Haarlem voor de opnames van hun tweede album.

Het album wordt volledig analoog op een 8-sporen taperecorder opgenomen en krijgt de titel Polymoods. Op dit album speelt L’Eclair opnieuw met invloeden van retro genres uit de 70’s. Denk aan cheesy erotische soundtracks, tribal grooves en Duitse dance versmolten tot een homogeen resultaat, de smeerpasta voor je dagelijkse muzikale boterham.

Cristian Pielich
Al meer dan 15 jaar speelt Cristian Pielich door Nederland en België zijn sterk autobiografische comedy-acts. Shows vol met conferences, anekdotes, spitsvondige oneliners en vooral veel droogheid. Tussendoor bereikte hij de finale van de Talentententoonstelling, won hij de Cabakar-publieksprijs en stond hij in de Sonnema Talent Finale. Cristian is fantasievol en zoekt de grens op in zijn show ”Houvast”. Hij balanceert prikkelend en gevat tussen maatschappijkritiek en zelfspot. Tussen oprechte verwondering en totaal absurdisme. Drink wel wat vlak voor de show want Cristian is echt gortdroog!

LIVEDATUM 22/07 StadsOase @ Podium Gigant/Van Reekumplein, Apeldoorn