Faradays

Muzikale Overrompeling #32: RADAR, Local Heroes en DiCE

Onder de naam Muzikale Overrompeling vertellen wij je waar je de nieuwste, hipste, vetste en soms nog relatief onbekendste bandjes kunt zien. Elke week een fijne verzameling met de heetste tips in de lekkerste poppodia van Nederland. Laat je dus verrassen en tref bandjes voor hun grote doorbraak. Kun jij later zeggen: “Ik was er bij.”

—–

MelkwegHet feest voor de pioniers, de ruimdenkers, de fanaten, de mensen die altijd het eerste met de nieuwste muziek aankomen, de liefhebbers, de vrijbuiters, de mensen van het goede leven en de nog betere muziek. Voor jullie is er elke maand RADAR!

Hier krijg je als allereerste de meest brute Nederlandse acts in je vizier en daar hoef jij verder vrij weinig voor te doen behalve op komen dagen. Melkweg speurt voor jou alle social media, relevante tijdschriften, thuisstudio’s, band competities en oefenruimtes af, opzoek naar de nieuwe Nederlandse top acts. Of het nou pop, afro, punk, rock, indie, hip hop of iets compleet anders is: Radar detecteert het!

Mis niets, met elke maand drie nieuwe, spannende acts op je Radar.

LINE-UP
Faradays
Meis
Robin Kelser

LIVEDATUM 11/09 RARAR @ Melkweg, Amsterdam

MetropoolOefenruimtes Band Borrel! Spelen in band is het mooiste wat er is! Om dat te vieren hebben we negen bands die repeteren in onze oefenruimtes in Hengelo en De Studios Enschede uitgenodigd.

Samen zullen zij op het podium van het Muziekcafé in Enschede klimmen. De entree is gratis, kom dus gezellig een biertje pakken en lekker bandjes kijken!

LIVEDATUM 13/09 Band Borrel @ Muziekcafé, Enschede (Gratis)

Poppodium VoltPoppodium Volt is er voor het lokale talent. In samenwerking met Butterfly Moves organiseert Volt Local Heroes. Hiermee bieden we onze lokale helden en vrienden een podium dat ze verdienen.

Deze keer worden het café en de kleine zaal ingezet. Voor slechts een kleine bijdrage kun je de hele avond genieten van het beste uit de eigen kweekvijver.

LINE-UP
Two and a Half Pennies
Young Collective
Stompin’ Grounds
Velosso

LIVEDATUM 14/09 Local Heroes @ Poppodium Volt, Sittard

TivoliVredenburgDinsdag 18 september, vlak voor het Duitse showcasefestival Reeperbahn, staan opkomende, internationale popartiesten voor het eerst in Utrecht tijdens de negende editie van showcase-avond DiCE! Op Reeperbahn Festival staan honderden veelbelovende bands op het programma, en uit die smak aan namen worden er zes uitgekozen om in Utrecht hun debuut te maken op DiCE.

Tot nu toe zijn Flor, Half Waif en Liza Anne bevestigd, de rest van de line-up van DiCE no. 9 volgt snel!

LIVEDATUM 18/09 DiCE @ TivoliVredenburg, Utrecht

PaardNa een succesvolle Popronde en eerste single Ghost schoot de band uit de startblokken en werd ze uitgenodigd voor Noorderslag. Nieuwe single Neon zal ook verschijnen op de debuut EP die in september uit komt. Deze zomer staat de band onder andere op Valkhof Festival en Sziget.

Waltzburg (foto) maakt eigenzinnige upbeat indie, geschreven door een pessimistische slaapkamer producer en tot leven gebracht met zijn beste vrienden. De songs van de Nijmeegse band zijn super catchy, onvervalst en recht uit het hart en doen op de beste manier mogelijk denken aan bands als Vampire Weekend, Real Estate en Modest Mouse.

LIVEDATUM 20/09 Waltzburg + support @ Paard Café, Den Haag (Gratis)

De VorstinHet maandelijkse evenement voor je portie nieuwe oogst aan bands uit Nederland. Een avond waarbij je niet alleen getrakteerd wordt op een zak biologische patat en een drankje, maar ook op een avond gevuld met nieuwe toffe bands. Voor €5,- is deze Patat Met wél goed voor je.

Net als dat je mag verwachten dat onze patat lekker vers is op de avond zelf, geldt dat natuurlijk ook voor de bands waar we je op trakteren.

LINE-UP
Electric Company
Silent War
Alec Todd

LIVEDATUM 21/09 Patat Met @ De Vorstin, Hilversum

KroepoekfabriekHet altijd gratis Tokoloko is terug op vrijdag 28 september. Kom bandjes kijken en een biertje drinken. Support your local scene! Dit keer met Sonicrocket, Here Today en Skir.

LINE-UP
Sonicrocket
Here Today
Skir

LIVEDATUM 28/09 Tokoloko @ De Kroepoekfabriek, Vlaardingen (Gratis)