W-Fest

#315 Festival van de Week – W-Fest

De eighties was best een barre periode met hoge werkeloosheid, koude oorlog en bij nader inzien bizarre kapsels. Gelukkig was er de muziek, met name de Britse new-wave die heel veel goed maakte. Het gaat te ver om te zeggen dat alle, maar nogal veel van de muziekmakers die in de jaren tachtig verlichting en vertier brachten van 16 t/m 19 augustus een soort van reünie houden en iedereen is welkom! Het feestje heet W-Fest en wordt gehouden in het Belgische Amougies, dat ligt iets onder Brussel.

Een greep uit de namen die hebben toegezegd, van de partij te zijn en hun gitaar cq synthesizer mee te nemen; Midge Ure van Ultravox, Peter Murphy van Bauhaus, Anne Clarke, ABC, Heaven 17 & Marc Almond!

Voor een gegarandeerd vrolijke noot zullen o.a. Kim Wilde, Paul Young, Katrina van The Waves en Captain Sensible zorgen. En nu hebben we nog niets eens de helft genoemd van de muzikale veteranen die van W-Fest een onvergetelijk evenement zullen maken. Dus pak je föhn en je haargel in, haal je jasje met schoudervulling uit de mottenballen, trek je Dr Martin’s aan en ga ook naar W-Fest!

Alles wat je weten wilt en moet over W-Fest 2018 vind je hierOm alvast in de stemming te komen luister je zaterdag avond naar een speciale uitzending van Bazz op de Buzz die helemaal in het teken staat van W-Fest.