200 by the Sea

#318 Festival van de Week – 200 by the Sea

Bij een naam als 200 By The Sea denk je misschien aan een nieuwe verfilming van een oude Griekse mythe, maar het is precies wat er staat, een festival met maar liefst 200 acts bij de zee. De zee is de Noordzee bij Scheveningen.

Aanleiding voor 200 By The Sea is de 200ste verjaardag van Scheveningen als badplaats. In 1818 opende ene Jacob Pronk de deuren van het allereerste badhuis van het toenmalige vissersdorp. De organisaties van Popagenda Scheveningen en Feest Aan Zee wilden dit jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan en kwamen met het idee van een meerdaags muzikaal mega festijn. Zo gedacht zo gedaan en dus vindt er op 27, 28, 29 en 30 september op verschillende locaties in het schone Scheveningen een superfestival plaats.

De 200 acts staan verdeeld over 15 podia en dus vier dagen. De muziekmakers komen uit binnen en buitenland. Het is te hopen dat de organisatie alle buitenlandse deelnemers verplicht om ‘Hallo Scheveningen’ te roepen, dan kunnen we lachen.

Net als de badgasten, die jaar in jaar uit in het zonnige Scheveningen neerstrijken, vormt ook de stoet artiesten, die op 200 By The Sea staat een bont gezelschap, variƫrend van Hollandse singer-songwriters tot import rockbands, van meezingers tot luistervinken en van onbekende acts tot (lokaal) beroemde bands.

Een deel van de optredens is gratis toegankelijk, voor anderen is een -overigens zeer schappelijk geprijsd- toegangsbewijs nodig. Handige passe-partouts zijn er ook. Voor namen, plaatsen en tijden verwijzen we je graag naar Google, voor tickets kan je terecht bij https://popagendascheveningen.stager.nl/web/tickets.

De Pinguin Radio-muziekspecial over 200 By The Sea hoor je zaterdag om 19.00 en/of donderdag a.s. om 22.00 uur.