Heaven Radio

Pinguin Radio presenteert om 22:00 uur Heaven Radio #130

HeavenPinguin Radio en Popmagazine Heaven delen twee belangrijke eigenschappen: een passie voor goede muziek en een volstrekt onafhankelijke opstelling. Dat moest natuurlijk tot een samenwerking leiden.

Heaven verzorgt iedere dinsdagavond van 22:00 tot 23:00 een uur lang de muziek op Pinguin Radio. Net als Pinguin heeft Heaven oor voor – bijna – alle popmuziek. In het uurtje radio hoor je muziek uit verschillende genres: (classic)rock, roots, folk, soul, world, jazz en blues.

Heaven #5, 2018 heeft maar liefst twee omslagen. Op de voorkant staat Raymond van het Groenewoud, op de achterkant prijken de jonge heren van DeWolff. Dat in verband met een special die Heaven wijdt aan het spiksplinternieuwe rootsfestival Once I A Blue Moon, dat zaterdag 25 augustus plaatsvindt in het Amsterdamse Bos. Ook de hoofdstad goes americana. Interviews zijn er met DeWolff, I’m With Her en The Dawn Brothers, alle drie te zien op het festival, naast David Crosby The Mavericks en vele anderen.

In de ‘gewone’ Heaven het uitgebreide vraaggesprek met Raymond van het Groenewoud, die een driedelige box samenstelde uit zijn oeuvre met de titel Archivaris. Ook zijn er fijne gesprekken met Beechwood, Low, Jonathan Wilson en Yorick van Norden.

In de serie Portret van…, dit keer podiumdirecteur Marlies Timmermansvan het Utrechtse Ekko. Liz Phair’s spraakmakende debuut uit 1993 Exile In Guyville staat centraal in It was 25 years ago today.

In de recensierubriek, met meer dan 100 titels, nieuwe albums van o.a. Neko Case, Charles Lloyd & Lucinda Williams, Curse of Lono, American Aquarium, Dawes, The Wood Brothers, Dirty Projectors, Arthur Buck, RVG, Israel Nash, Needlepoint en Smail Mail.

Dit nummer niet missen? Neem een abonnement en profiteer van de aanbieding: 1 jaar Heaven van € 34,99,- voor slechts € 22,50,-! Een abonnement neem je hier: www.popmagazineheaven.nl/actie-abonnement

Liefhebbers van Heaven Radio luisteren natuurlijk ook naar ons zachtere zusje Pinguin Pluche.

Playlist uitzending #130
Playlist 4 september 2018

The Sea And Cake – Cover The Mountain (cd: Any Day)
Okkervil River – Famous Tracheotomies (cd: In The Rainbow Rain)
Arthur Buck – I Am The Moment (cd: Arthur Buck)
The Essex Green – Sloane Ranger (cd: Hardly Electronic)
RVG – Cause And Effect (cd: A Quality Of Mercy)
Ashley Monroe – Hand On A Heart (cd: Sparrow)
Kacey Musgraves – Lonely Weekend (cd: Golden Hour)
The Room In The Wood – Magical Thinking (cd: The Room In The Wood)
Father John Misty – Mr. Tillman (cd: God’s Favorite Customer)
Hadley McCall Thackston – Redbird (cd: Hadley McCall Thackston)
Lykke Li feat. Aminé – Two Nights (cd: So Sad So Sexy)
The Milk Carton Kids – Mourning In America (cd: All The Things That I Did And All The Things That I Didn’t Do)
Ben Granfelt – My Soul To You (cd: My Soul To You)
Lump – Curse Of The Contemporary (cd: Lump)
Israel Nash – Spiritfalls (cd: Lifted)
The Wood Brothers –This Is It (cd: One Drop Truth)
Florence + The Machine – Hunger (cd: High As Hope)