Luwten

Festivalsensatie LUWTEN o.a. naar TivoliVredenburg en Bitterzoet

Met een uiterst succesvolle festivalzomer nog vers in het geheugen keert LUWTEN terug naar de Nederlandse poppodia. De groep rondom liedschrijver Tessa Douwstra doet in december met een kleine clubtour bijna heel Nederland aan. De kaartverkoop start op vrijdag 7 september om 10:00 uur via de websites van de zalen.

LUWTEN veroverde afgelopen zomer de podia van o.a. Down The Rabbit Hole en Lowlands met fijnzinnige en tedere shows, die opvallen door de uitgelaten en magische sfeer in het publiek. Juist het subtiele en intieme LUWTEN zorgde bij veel festivalgangers voor hét uitzinnige moment van deze festivalzomer.

LUWTEN bracht eind vorig jaar het titelloze debuutalbum uit, welke door de Nederlandse muziekpers is verkozen tot het beste Nederlandse album van 2017.

In aanloop naar het verschijnen van het debuutalbum maakte LUWTEN al diepe indruk met enkele bijzondere live video’s, waaronder een uitvoering van In Over My Head met maar liefst vijf piano’s.

De eigenzinnige folkliedjes met gevoel voor klank en ruimte voor elektronica van het debuutalbum veranderen op de bühne in dansbare popsongs. Tijdens de shows komen echter ook nieuwe, onuitgebrachte songs voorbij. Kenmerkend voor LUWTEN is hierin de detailverliefdheid die alle nummers kenmerkt. Een uit de verte opdoemend ruisje, een vocoder, een catchy refrein, een uitgesponnen piano-intro en dat alles rondom Douwstra’s kenmerkende stem.

LIVEDATA 13/12 Luxor Live, Arnhem 17/12 De Oosterpoort, Groningen 18/12 TivoliVredenburg, Utrecht 20/12 LantarenVenster, Rotterdam 21/12 Bitterzoet, Amsterdam