Tess Parks

Tess Parks + Charles Howl op 9 november naar de Q-Factory

De Canadese zangeres Tess Parks is bekend om haar samenwerking met Anton Newcombe frontman van Brian Jonestown Massacre. Op vrijdag 9 november komt ze naar Q-Factory Amsterdam.

Tess Parks klinkt als Lana Del Rey en Mazzy Star maar dan wat rauwer en experimenteler. Haar dromerige stem in combinatie met gruizige gitaren zorgt voor een mooie arthouse-fähige psychedelische sfeer. De zangeres werd in London ontdekt door de legendarische Alan McGee (oprichter van Creation Records en de drijvende kracht achter bands als The Jesus And Mary Chain, Primal Scream, Oasis en The Libertines).

NIEUWE ALBUM
Parks heeft inmiddels al de nodige releases op haar naam staan, zowel solo als in samenwerking met Anton Newcombe, zanger van Brian Jonestown Massacre.  Het tweede full length album – release 12 oktober – van Tess Parks & Anton Newcombe. Negen nieuwe tracks waarvan een paar al bekend zijn bij het publiek. Alle tracks zijn opgenomen in Cobra Studios, Berlijn in 2017.

Tracklisting Tess Parks & Anton Newcombe

  1. Life After Youth
  2. Monochrome Wound
  3. Mount Pleasant
  4. Bindle
  5. Please Never Di
  6. French Monday Afternoon
  7. Die Neue Welt
  8. Talking About The Weather
  9. Right On

Support Charles Howl
Met één voet in de psychedelische wereld van de jaren 60 en één in de psychedelische wereld van de jaren 90 dreampop voegt de Londense Charles Howl een aantal surf-, postpunk-, indiepop- en Duitse jaren 70 rockinvloeden toe om z’n sound helemaal af te maken. Na het aansluiten bij Ample Play Records bracht Howl met zijn band zijn debuut-album ‘Sir Vices’ uit en in 2017 volgde hun tweede album ‘My Idol Family’, waarvan we vast veel gaan horen tijdens zijn support bij Tess Parks.

LIVEDATUM 09/11 Q-Factory, Amsterdam