The Magic Mumble Jumble

The Magic Mumble Jumble presenteert nieuwe album in Paard

“Home is where my heart is, and my heart is among my friends.”

Er is geen betere songtekst die de ziel van de band beter beschrijft dan deze. Na drie jaar toeren, spelen in kleine clubs en op grote festivals, spontane optredens op straat en wildkamperen op de meest bizarre plekken, brengt The Magic Mumble Jumble hun nieuwe album Show Your Love uit op 9 november en viert dit met een release show op 10 november in Haagse poptempel Paard.

De achtkoppige band deelt meer dan enkel deze diepe ervaringen: het geluid van hun unieke mix van jazz, pop, indie en folk, en daarbij het vermogen om hun gevoel van verbondenheid over te brengen op elk publiek. The Magic Mumble Jumble keert terug naar de essentie van muziek waar niets kunstmatig geproduceerd is, maar waarbij het volledig draait om de energie van live samenspel, zowel op het podium als in de studio. De verschillende achtergronden van de acht multi-instrumentalisten zijn enorm uiteenlopend, waardoor de band een volledig eigen en nieuw soort wereldmuziek creëert.

Sinds de oprichting heeft de band meerdere singles uitgebracht, waarvan het nummer Home in 2015 op een Sony-compilatie terecht kwam. Na deze singles bracht de band in 2016 het debuutalbum The Magic Mumble Jumble uit – een live registratie die de band in Nederland maakte met meer dan 60 musici. Het album, dat in eigen beheer werd uitgebracht, verkocht zo goed dat het al meerdere malen in reproductie is gegaan. Na het succesvolle debuutalbum bracht de band in de herfst van 2017 hun ep We All Want Sunshine uit.

Dit jaar heeft de band het aankomende album Show Your Love met producer Tom Gelissen (Armin van Buuren, Ennio Morricone, Woodkid) opgenomen. Het tweede full length album laat een band horen die door de jaren heen volwassener is geworden en songwriter Paul Istance toont zijn vermogen om kleurrijke songs met diepgang en zeggingskracht te schrijven.

LIVEDATUM 10/11 Paard, Den Haag (Album Releaseshow)