Indian Askin

Indian Askin brengt nieuwe release ‘On And On’ uit

Indian AskinVandaag brengt Indian Askin hun nieuwe track ‘On and On’ uit. Deze staat net als de vorige releases op een bundel, zowel digitaal als op vinyl. ‘On and On’ is de A-side van de release, op de B-side staat het nummer ‘Looks Good’.

Daarnaast kondigt de band ook aan dat het langverwachte tweede album zal uitkomen op 25 januari 2019 en daarna de Nederlandse clubs zal induiken voor een tour.

Gisteren speelde de band een unieke sessie in de onlangs geopende de Artone Studio in het pand van het Haarlemse Record Industry. In deze ‘vinyl fabriek’ worden nog steeds volop platen geproduceerd om de succesvolle ‘vinylmarkt’ wereldwijd te bedienen. De Artone studio gaat nog een stapje verder: in een ‘state of the art’ studio omgeving wordt, met behulp van een werkelijk ongelooflijk zeldzame verzameling vintage opnameapparatuur,een direct-to-disc-opname gemaakt. Deze live opname werd in één take op lacquer gezet. Geen mixing en editing, gewoon zoals het is en zo goed als het ooit klonk toen dat gebeurde in de jaren ’50 en ’60. Indian Askin is de eerste band die dit principe heeft toegepast! Binnenkort komt de video van dit proces online.

LIVEDATA
21 februari 2019 @ Paard – Den Haag
22 februari 2019 @ Rotown – Rotterdam
23 februari 2019 @ De Oefenbunker – Landgraaf
1 maart 2019 @ EKKO – Utrecht
9 maart 2019 @ Merleyn – Nijmegen
14 maart 2019 @ Bitterzoet – Amsterdam
15 maart 2019 @ Effenaar – Eindhoven
16 maart 2019 @ Metropool – Hengelo