Thomas Azier

Thomas Azier releast ‘Vertigo’ en kondigt derde album aan

Vorige week is de nieuwe single Vertigo van Thomas Azier uitgekomen. Met de opzwepende poptrack kondigt Thomas tevens zijn langverwachte derde album aan die de titel ‘Stray’ draagt. Al eerder verschenen van Thomas Azier de albums Hylas (2014) en Rouge (2017), die beiden een Edison wonnen. Afgelopen zomer bracht Thomas een EP uit, die dit najaar steeds verder werd uitgebouwd met losse tracks. Dit project zal op 23 november als volwaardig album het licht zien, als ware het een groeiend organisme dat steeds verder tot bloei komt.

Vertigo 
Thomas schreef en produceerde de single Vertigo in Abidjan, Ivoorkust. Thomas: “Ik ben geregeld in Abidjan geweest om mijn broer op te zoeken die daar een tijd heeft gewoond. We trokken dan veel op met lokale artiesten, waaronder fotograaf/kunstenaar Dadi (@nuitsbalneares) met wie ik een sterke creatieve klik heb en die de video van Vertigo heeft gemaakt. Zoals overal waar ik kom bouwde ik ook hier mijn reisstudio op – die zich simpelweg in mijn laptop bevindt – en ben ik gaan componeren en produceren, waarbij ik ook lokale muzikanten uitnodigde om mee te werken. Vertigo is in zijn geheel geschreven en opgenomen in Abidjan en in die zin een weerspiegeling van mijn tijd en interacties aldaar. Ik ben niet de makkelijkste als het gaat om controle laten varen, dus wanneer dat lukt sta ik mijzelf toe daar ook echt van te genieten en mij daaraan over te geven. ‘Falling into vertigo’ en ‘taking it slow’ zijn teksten uit de track die precies daarover gaan: de controle loslaten.” 

Over Thomas Azier 
 
Thomas Azier vertrekt als 19-jarige jongen vanuit een Fries dorpje naar Berlijn om zijn muzikale pad te vinden. Een paar jaar later, in 2014, releast hij zijn debuutalbum ‘Hylas’. Later verhuist Thomas naar Parijs en brengt hij zijn plaat ‘Rouge’ (2017) uit. Beide albums worden beloond met een Edison. Van ‘Rouge’ werd de single ‘Talk To Me’ verkozen tot 3FM megahit en de ballade ‘Babylon’ werd Top Song bij Radio 2. Thomas werkte samen met o.a. Diplo en Stromae, voor de laatste artiest verzorgde hij ook het support tijdens zijn tours in 2013 en 2014. Thomas speelde op festivals als Best Kept Secret, Lowlands, Eurosonic/Noorderslag en The Great Escape. Het album ‘Rouge’ werd dit jaar genomineerd voor een 3FM Award. ‘Stray’ is het derde album van Thomas Azier.

Tourdata 2018
22.11 Prince Charles, Berlijn
26.11 Les Étoiles, Parijs
28.11 Asteriks, Leeuwarden (uitverkocht)
29.11 Sugar Factory, Amsterdam (uitverkocht)
30.11 Doornroosje, Nijmegen (uitverkocht)
02.12 Vera, Groningen (uitverkocht)