Popronde 2018

Vanavond om 20:00 uur Popronde Radio #11

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2018 strijkt Popronde neer in 41 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

Al sinds de oprichting van Pinguin Radio op 1 oktober 2011 maken we ons sterk voor acts van eigen bodem. Positieve discriminatie van Nederlandse muziek en muziekmakers is een van de pijlers van ons beleid. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we de Popronde in woord en gebaar steunen, waar en wanneer we maar kunnen. Redactieleden van Pinguin Radio zitten in de sectiecommissie, ieder jaar maken we de nieuwe Popronde-deelnemers bekend en wijden we een aantal programma’s aan de nieuwe oogst van wat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste talentpool van Nederland. En tussen deze bedrijvigheden door nemen we zoveel mogelijk (ex)Popronde-acts op in onze reguliere programmering. Zo proberen we nationaal talent te begeleiden van de wieg tot de aan ASAF Live.

Wekelijks maken we op woensdagavond om 20:00 uur een uitzending Popronde Radio met muziek van acts die in de desbetreffende week meereizen met de Popronde.

PLAYLIST POPRONDE RADIO #11 – ZATERDAG 24 NOVEMBER: AMSTERDAM – EINDFEEST.

  1. Kita Menari – Young Lovers
  2. Tape Toy – Crazy Bae
  3. John-Lewis Cabot – The Middle
  4. LOVE COUPLE – China Town
  5. Donna Blue – Baby
  6. Van Common – Moonlight Blue
  7. Anemone – Where’d You Go
  8. Meis – Waarom
  9. Sheila And The Kit – Homeschool Sweathearts
  10. Karel – Out
  11. The Tambles – Slidin’ Away
  12. Rey Tranquilo – Rick
  13. Orphax – Organs
  14. Logosamphia – Ali shanbezadeh
  15. Launchable Socks – Quiet Magic
  16. Yip Roc – Stupidity
  17. Abdomen – System
  18. BOSKAT – Fake Walls (Of Playdough)
  19. YVI – Hometown