Hooverphonic

Hooverphonic naar 013, Paard, Muziekgieterij en TivoliVredenburg

De Belgische band Hooverphonic brak midden jaren negentig door met hun debuutalbum A New Stereophonic Sound Spectacular, waarvan het omfloerst gezongen 2 Wicky het beste James Bond-nummer is dat nooit een James Bond-nummer werd. De filmische pop-noir van Hooverphonic is wereldwijd populair – zo is hun muziek te horen in tv-series als Baywatch, Sex and the City en Entourage.

Op dit moment bestaat de band uit bassist en programmeur Alex Callier, gitarist Raymond Geerts en zangeres Luka Cruysberghs. De zangeres leerde Alex Callier kennen door haar deelname aan The Voice, maar volgens Luka was het geen cadeautje dat ze zangeres van Hooverphonic werd: “Allesbehalve. Ik heb hier zélf keihard voor gewerkt. En dit was niet eens het oorspronkelijke plan.”

Toen ze ‘The Voice van Vlaanderen’ won zei coach Alex nog dat hij zijn winnares ging helpen bij het uitbouwen van een zangcarrière. “Ik had haar tien nummers gegeven om uit te proberen. Eentje daarvan, ‘Romantic’, moest de nieuwe single van Hooverphonic worden en net die vond ze de beste”, vertelt Alex Callier. “‘Oei, maar die is voor Hooverphonic…’, zei ik. Totdat ik haar versie beluisterde. Wauw, zò moet dit nummer klinken. Ik had nog al andere zangeressen het lied laten inzingen, maar niemand raakte mij zo diep in het hart zoals Luka.”

LIVEDATA
07 december 013, Tilburg
08 december Muziekgieterij, Maastricht (Sold Out)
13 december Paard, Den Haag
14 december Caserne Fonck, Luik (BE)
15 december TivoliVredenburg, Utrecht
28 december Lotto Arena, Antwerpen (BE)