Pinguin Radio Showcases

Altersonic wordt Pinguin Radio Showcases

Sinds 1986 is in januari de binnenstad van Groningen tijdens het showcase festival Eurosonic Noorderslag het kloppend hart van de Europese muziekindustrie. Roelie van Lingen is 12 jaar geleden begonnen in een zaaltje met Altersonic. Met meer dan 100 bands op 5 stages in 3 dagen is Altersonic Showcases uitgegroeid tot een vaste waarde naast het ‘officiële’ programma van ESNS. In de Drie Gezusters op de Grote Markt in Groningen maakt het festival nu de volgende stap en gaat het door onder de naam: Pinguin Radio Showcases.

Altersonic wordt Pinguin Radio Showcases

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is inmiddels gewend aan het idee dat muziekopleidingen een plek hebben waar ze zich kunnen profileren. Waar ze hun talenten middels een showcase voor kunnen bereiden op het echte werk. Op woensdag 16-, donderdag 17- en vrijdag 18 januari, tussen 20:30 en 00:30 uur wordt elke stage in de Drie Gezusters ‘gehost’ door één van de conservatoria, ROC-s of andere ontwikkelings-traject die Nederland rijk is. Daar ontdek je de talenten van de toekomst. Pinguin Radio (Showcases) heeft zich in de loop van de jaren, ontwikkeld tot een vaste waarde in het talent-ondersteunings-traject.

Officieel Side Program Eurosonic Noorderslag (ESNS)
Daarnaast zullen tussen 17:00 en 20:00 en tussen 00:30 en 03:00 allerlei showcases verzorgt worden door pro’s uit de muziekwereld. Labels, Bookers, Managers, Festivals kunnen een stage hosten en daar acts laten optreden waarvan zij denken dat ze de wereld gaan veroveren. ESNS verzorgt naast het blokkenschema van het reguliere programma ook een blokkenschema met alle “side programs” op een rij waar dit ook in opgenomen is.

Bands, bands, (Groningse) bands en nog eens bands!
Alle bands die willen spelen kunnen hun hart ophalen. Geef je op via Pinguinradio.com dan wordt je gedraaid in de 2Minutenshow op Pinguin Radio, maak je kans op een speelplek tijdens het Pinguin Radio Showcase Festival en ga je het online begeleidings traject in.

Op woensdagavond 16 januari zijn er twee stages gereserveerd voor Groningse bands die zich kunnen opgeven via de site van Pinguinradio.com natuurlijk met dezelfde kansen als hierboven omschreven.

Roelie van Lingen zal nog wel een aantal podia hosten tijdens Pinguin Radio Showcases onder de naam Altersonic. Ook zal Roelie met We Rock The Cradle een aantal popup-sessies in de middagen verzorgen tijdens de Pinguin Radio Showcases.

Gratis, dus: Binnen zonder bandje. Met ook trouwens 😉
Iedereen is welkom! Kom kijken en genieten van deze talentvolle en veelbelovende artiesten. Borrelen kan daar ook… En lekker eten… Kom!

Pinguin Radio Showcases
16+17+18 januari 2019 @ Drie Gezusters Groningen