Badflower – Heroin

Het komt heel zelden voor, maar heel soms verschijnt er een nieuwe single die we zo van harte tippen dat we er zowel een Breekijzer als een IJsbreker van maken. Deze week is het zo ver. And the winner is…. Heroin van Badflower!

De nieuwe single van Badflower zou geen Breekijzer zijn als er geen stevig randje aan zou zitten en geen IJsbreker als er geen breed publiek voor zou zijn. Beiden is dus het geval.  Voor alle duidelijkheid, Heroin is geen nummer over drugsverslaving, maar een song over een relatie, die net zo verslavend -en ongezond – is als heroïne.

Voor ons is Badflower een nieuwe naam, in de V.S. rommelt als redelijk rond de band kan de band. De output van Badflower is nog beperkt. Er staan 10 songs online, waarvan één in twee versies, Heroin. De eerste take is een prima poging, maar de tweede is net even beter.  

Heroin versie 2 begint rustig, maar het begint al snel te donderen  en voor je er erg in hebt, barst de bui los, is het windkracht tien en alarmfase rood. Badflower weet wel hoe je een song moet opbouwen.

Badflower komt uit Amerika en dat is te horen. Badflower is een band met connecties. Hun hoeder is John Varvatos, een bekroonde mode-ontwerper met merken als Converse en Ralph Laurens in zijn portefeuille.

Varvatos heeft dus wel wat centen te makken. Een deel daarvan heeft hij in een eigen label gestoken. Badflower is zijn eerste signing. Een goed begin. Vavatos maakt ook geen half werk van Badflower.  Voor de clip van Heroin heeft hij acteur Johnny Galecki (Big Bang Theory) laten optrommelen. Maar laat je niet van de wijs brengen door die grote namen. Badflower heeft echt iets te vertellen en doet dat op Heroin op een zeer overtuigende manier.