Klomppop

Klomppop 2019 presenteert o.a. Claw Boys Claw en Raggende Manne

Tweede ronde namen met o.a. Claw Boys Claw, Raggende Manne, SONS en Knars

Na de aankondiging van Maan, Fresku en Indian Askin voor de Klomppop-zaterdag is het nu tijd voor een tweede worp namen. De social media van het festival kondigden vorige week al aan dat Raggende Manne in hun tour Ovezande aandoen. Nu mag naar buiten dat Claw Boys Claw als één van de headliners op de vernieuwde Mainstage staat en ook voor de Zeeuwse funkband Smelly Kitchen is op dat podium een plek. Voor de Spectra-stage worden SONS, Knars en Tape Toy toegevoegd aan het programma.

Ondertussen zijn de earlybird-tickets voor Klomppop Festivalweekend bijna uitverkocht. Voor 21,50 euro geven die naast zaterdag 26 mei ook toegang tot de openingsavond op vrijdag en de familiezondag met straattheater en coverbands. Vanaf 1 januari start de verkoop van losse dagkaarten en reguliere weekendkaarten.

Rijke historie
Zowel Claw Boys Claw als Raggende Manne brengen decennia historie naar het oudste festival van Zeeland. Claw Boys Claw werd in 1983 opgericht en bracht sindsdien twaalf albums uit. Frontman Peter te Bos is nog steeds de rebel uit de beginjaren. Samen met gitarist John Cameron vormt hij al ruim dertig jaar de kern van de rockband. In 2018 brachten ze het album ‘It’s Not Me, The Horse Is Not Me, Part 1’ uit, dat hoog in de jaarlijstjes van veel muziekliefhebbers prijkt. Raggende Manne lanceert begin 2019 na een jarenlange pauze de LP ‘Alles Kleeft’. Op dat album laat de punkband rond Bob Fosko horen dat de teksten net zo scherp klinken als in de jaren ‘90. De Zeeuwse funk- en soulband Smelly Kitchen heeft ook al zo’n rijk muzikaal verleden. Frontman Boaz en andere tien bandleden stonden sinds begin van deze eeuw op het podium met Trippin’, Kings Of Cool en Boaz Black & The Soulpatrol. Een studioalbum met eigen werk is onderweg maar net zo liefst laat de band het publiek live meebrullen en dansen bij één van de overrompelende shows .

Ontdekkingen
Van Klomppop mag je verwachten dat er opkomend talent wordt voorgeschoteld. Niet te missen komend jaar is de Belgische band SONS. Winnaar van de Nieuwe Lichting op Studio Brussel door hun aanstekelijke psychedelische garagepunk. Hun nummer ‘Ricochet’ staat nu al in de top 3 van meest gewaardeerde songs van 2018 en dan moet een debuutalbum nog komen. Tijdens de rondreizende Popronde steekt er elk jaar weer een band opvallend bovenuit. Afgelopen editie gonsde de naam van Tape Toy. Springerige muziek met harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. Dit kan zomaar de ontdekking van 2019 worden

Dansend afsluiten
Als afsluiter van de Spectra-stage op zaterdag heeft Klomppop de elektroband Knars uitgenodigd. In oktober zette de band, die voorheen Knarsetand heette, Podium De Klomp al op zijn kop. Er werd keihard gedanst op muziek die een omschreven kan worden als een mix tussen de balkan van Gogol Bordello en de breakbeats van The Prodigy. Dit schept verwachtingen voor de late uurtjes op de laatste zaterdag van mei.

Nieuwe Mainstage en terreinindeling
De vrijwilligers van De Klomp Festivals werken aan een nieuwe indeling van het festivalterrein en voor de Mainstage komt een andere tent. Deze verduisterde tent wordt zo geplaatst dat het terras en grasveld meer betrokken wordt bij de optredens. Een voordeel van de nieuwe tent is dat er twee rijen palen zijn, waardoor er voor publiek vrij zicht is op het podium. Verder krijgen alle etenkraampjes een eigen sfeervol pleintje vlakbij de ingang.

Klomppop Festivalweekend 2019
vrijdag 25 mei 20:00uur – 01:30uur
zaterdag 26 mei 13:00uur – 01:30uur
zondag 27 mei 2018 11:00uur – 23:00uur
Sportpark De Fazant – Ovezande

Line-up reeds bevestigd
VRIJDAG 24 MEI:
SPECTRA-FINALE: DESIGNER VIOLENCE, KIKI

ZATERDAG 25 MEI:
MAAN – FRESKU – CLAW BOYS CLAW – INDIAN ASKIN – RAGGENDE MANNE – SONS – KNARS – SMELLY KITCHEN – TAPE TOY

ZONDAG 26 MEI:
STRAATTHEATER, BRADERIE & KINDERMARKT
Muziek:
TANTE JOKE KARAOKE BAND

Informatie over toegangsbewijzen
Voorverkoop: klomppop.stager.nl/klomppop/tickets
Vroege vogel weekendtickets vrij/zat/zon: 21,50 euro
Campingticket 12,50 euro
Vrijdag en zaterdag zijn gratis voor kinderen tot en met 12 jaar mits onder begeleiding van volwassene. Parkeren bij festivalterrein is gratis