Editie 2019 #2 van Popmagazine Heaven ligt in de winkel

HeavenEn weer een nieuwe Heaven, met good old Joe Jackson op het omslag, die met Fool een album heeft uitgebracht dat kan wedijveren met zijn geweldige eerste leg eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. En ook The Specials zijn weer terug. Misschien wel de meest invloedrijke skaband van Engeland, hoewel ze maar twee albums hebben gemaakt. Tot Encore verscheen. Bassist Horace Panter vertelt Heaven over het hoe en waarom van de comeback.

Liefhebbers luisteren natuurlijk elke dinsdag om 22:00 uur naar Heaven Radio op Pinguin Radio!

Ontroerend is het interview met Klaas ten Holt van de Amsterdamse indie-americanaband Emma Peel. Zijn vrouw en zangeres Bibian Harmsen overleed in 2012 aan alvleesklierkanker. Het album Ponderosa was zo goed als af, maar bleef jaren op de plank liggen. Vorig jaar verscheen het toch. Een bijzonder monument voor Bibian.

Verder interviews met Beirut, Sharon Van Etten en Steve Gunn, indie-grootheden die op het punt staan door te breken. De heropgerichte Utrechtse The Yearlings hebben hun alt.country weer feilloos opgepakken en touren weer. Remy van Kesteren belijdt zijn liefde voor de harp die hij als geen ander kan laten grooven. De Noorse trompettist Mathias Eick is een van de beste blazers van dit moment. Hij vertelt onder andere over het gerenommeerde label ECM, dat dit jaar vijftig jaar bestaat. En viert met optredens.

In de recensierubriek, met meer dan 100 titels, nieuwe albums van o.a. Rosalía, The Delines, Robin Borneman, Jodymoon, Jeff Tweedy, Suzanne Jarvie, Sharon Van Etten, The Jerry Hormone Ego Trip, Tony Molina, Tropical Fuck Storm en Bassekou Kouyaté.

Dit nummer niet missen? Neem een abonnement en profiteer van de aanbieding: 1 jaar Heaven van € 34,99,- voor slechts € 22,50,-! Een abonnement neem je hier: www.popmagazineheaven.nl/actie-abonnement