UK Subs

Punkhelden de UK Subs op 15 februari naar Poppodium Bolwerk

Al meer dan 40 jaar staat UK Subs garant voor ‘the true spirit of punk rock’. En net als met een goede wijn wordt de band onder aanvoering van zanger Charlie Harper alsmaar beter. Dit bewijzen ze met telkens weer een nieuwe wereldtournee. Op 15 februari in Bolwerk te Sneek.

Geïnspireerd door de Damned bij de geboorte van British Punk richtte Harper de band in de zomer van 1977 op. Daarvoor had hij furore gemaakt met zijn R&B-formatie The Marauders. Harper noemde de nieuwe groep The Subversives, later omgedoopt tot The Subs en uiteindelijk UK Subs.

Al gauw voegde gitarist Nicky Garratt zich bij Harper en samen zouden ze veel succesvolle albums schrijven. In 1977 en 1978 speelde de band overal in Londen, waarbij ook de club Roxy werd aangedaan. Dit leverde de allereerste release op: Farewell To The Roxy. John Peel was zo onder de indruk dat hij Harper voorstelde om de eerste single van de band te financieren. Dit bleek niet nodig, want City Records meldde zich ook. Daarmee was de eerste single C.I.D. in september 1978 een feit. Het werd een dikke indiehit!

Een jaar later tekenden de heren een contract bij Gem Records. De band groeide uit tot een van de vaste waarden in de punkrockscene. Zo werden tussen 1979 en 1981 zeven opeenvolgende UK-hits afgeleverd: Stranglehold, Tomorrows Girls, She’s Not There, Warhead, Teenage, Party In Paris en Keep On Running. Ook belandden twee albums in de Britse hitlijst, Brand New Age en Crash Course.

Voorprogramma: Sun-0-Bathers
Alsof Zekke, Pennywise en Night Birds een liefdesbaby hebben gekregen, zo omschrijven deze vier punkrockers uit Leeuwarden hun muziek. Melodieuze punkrock uit de jaren negentig, supersnelle solo’s en een moderne interpretatie van vervormde old-skool vocals. Plus de nodige catchy ooh’s en aah’s.

LIVEDATUM 15 februari Poppodium Bolkwerk, Sneek