I Prevail – Breaking News

Als je wilt weten hoe Amerikaanse metal anno nu klinkt, kan je bijna geen beter voorbeeld bedenken dat Breaking News van I Prevail.

De productie is gestroomlijnd, maar niet glad. Er wordt afwisselend gezongen en gegrunt. Er zijn meer tempowisselingen dan in de dagelijkse  file op de A 27 en de sfeer is groots en meeslepend. En -niet onbelangrijk- de duvel en zijn ouwe moer zijn in geen velden of wegen te bekennen. Breaking News is auto-bio en gaat over depressies. De tijd dat metal bands elkaar niet alleen in volume, maar ook in met horror-teksten probeerden de loef af te steken ligt ver achter ons. 

I Prevail is nog maar twee albums oud. De band begon zo’n zes jaar geleden in Southfield, een plaats inde Amerikaanse staat Michigan. Het debuutalbum heet ‘Lifelines’, het nieuwe dat eind maart het licht zal zie, Trauma. Vrij naar Shakespeare, ‘What’s in an Album Title?’

Ondanks de mantel van lawaai gaat het hier dus om gevoelige jongens, die hun muzikaal talent gebruiken om grip te krijgen op de leven. Dat is metal anno 2019.