Winnaar muziekreis Memphis & Mississippi

Weet je nog, die dikke muziekreis naar Memphis & Mississippi die je vorige week kon winnen dankzij onze vrienden van Le Beau Reizen 

We hebben een winnaar! Roel van Deventer kan zijn koffers pakken voor de ultieme muziekreis: een 10-daagse fly & drive voor 2 personen naar Memphis & Mississippi: The Home of Blues, Soul en Rock ‘n Roll.

Gefeliciteerd, Roel. See you in Memphis & Mississippi!

Heb jij nou niet gewonnen, geen zorgen er komen nog veel meer mooie winacties op Pinguin Radio, dus blijf onze site goed in de gaten houden.

Ben jij benieuwd wat ze daar allemaal gaan doen?
Nou, dit bijvoorbeeld! 

Memphis (3 nachten)
Home of Blues, Soul and Rock’n’Roll. Memphis biedt een mix van muziek en pure magie – van Elvis Presley’s Graceland, Sun Studio en het Stax Museum of American Soul tot tasty barbecue en soulfood, livemuziek en het nachtleven in het legendarische Beale Street. Memphis biedt overigens ook twee plekken waar je je last goodbye aan singer-songwriter Jeff Buckley kunt overbrengen: bij een bankje aan Wolf River en – of all places – het tijgerverblijf in de Memphis Zoo.

Clarksdale (1 nacht)
Elvisliefhebbers rijden via zijn geboortehuis in Tupelo naar Clarksdale, de rest stoomt in 1,5 uur door naar hun volgende stop – even goeie vrienden. Het kleine plaatsje Clarksdale ademt de blues uit alle hoeken en gaten. Hier vind je niet alleen het Delta Blues Museum, maar hoor je liveblues van de bron in de authentieke juke joint Red’s en de Ground Zero Blues Club – mede opgericht door Clarkdale’s favoriete zoon Morgan Freeman. Je slaapt vanavond in de Shack Up Inn, een bonte verzameling oude boerenhuisjes met eigen veranda.

Jackson (1 nacht)
Onderweg naar staatshoofdstad Jackson kom je vanzelf langs het graf van bluesmeester B.B. King bij zijn eigen Blues Museum in Indianola. Ook de moeite waard: het nieuwe GRAMMY® Museum Mississippi in Cleveland – vlak bij de historische plantage Dockery Farms, volgens kenners dé geboorteplaats van de blues. In Jackson zelf is een bezoek aan het nieuwe Mississippi Civil Rights & History Museum verplichte kost voor het echte verhaal over de verbitterde strijd om de burgerrechten.

Natchez (2 nachten)
Next up: het prachtige stadje Natchez, gelegen op een klif boven de Mississippi. Hier zijn meer dan duizend historische antebellumhuizen te vinden, het levensechte decor van het Diepe Zuiden van voor de Amerikaanse Burgeroorlog. Vergeet onderweg naar Natchez vooral niet langs te gaan in Vicksburg, waar je op de indrukwekkende begraafplaats in het Vicksburg National Military Park de andere kant van de Burgeroorlog voor je kiezen krijgt.

Mississippi Gulf Coast (2 nachten)
Bijna tijd om naar huis te gaan, maar niet voordat je hebt genoten van twee dagen zon, zee en strand aan de Mississippi Gulf Coast. Van royale casinohotels en de ruige kustnatuur tot het verrassend leuke Ohr-O’Keefe Museum of Art; aan de Golf van Mexico is altijd iets te doen. Ga je in oktober die kant op? Check dan het unieke evenement Cruisin’ The Coast – een onverslaanbare combo van livemuziek, classic cars en schandalig lekker eten.

New Orleans (1 nacht)
Technisch gesproken geen Memphis & Mississippi, wel een absolute must voor muziekfans: in New Orleans werd de jazz geboren, net als Allen Toussaint, Lil Wayne, Pantera’s Phil H. Anselmo én de ontbijtcocktail. In het beroemde French Quarter hoor je livemuziek op elke straathoek, maar vergeet ook vooral Congo Square niet. Hier kun je namelijk een eerbetoon brengen aan de tot slaaf gemaakte Afrikanen, die er in de 18e en 19e eeuw elke zondag met hun instrumenten en percussie de basis legden voor de jazz, pop, rock en blues van vandaag. Inderdaad: de bron, waar het allemaal begon.