Paaspop

#335 Monique van Paaspop

Sommige mensen gaan met Pasen naar de Mattheus Passion. Wij eren een andere traditie door het Paasweekend door te brengen in het schone Schijndel. In die Brabantse heerlijkheid vindt sinds 1974 in het Paasweekend het Paaspop festival plaats, het eerste grote muziekfestival van het seizoen.

Dit jaar zijn er ook weer 101 redenen om in Schijndel je tent op te zetten, redenen van muzikale, culinaire en sociale aard. Zie www.paaspop.nl

Wat wel eens wordt vergeten is dat festivals – geen enkele uitgezonderd- niet mogelijk zouden zijn als er geen leger vrijwilligers paraat zou staan om alles in goede banen te leiden. Daarom zetten we deze keer eens niet de fantastische line-up van Paaspop 2019 in het voorjaarszonnetje en ook niet de goede boekers en ervaren organisatoren, maar de vrijwilligers: de mensen die aanwezig zijn ver voordat het eerste biertje wordt getapt en blijven tot de laatste tent is afgebroken.

Onze Bazz belde met Monique, een dame die haar onbezoldigde handen al uit de mouwen stak toen Paaspop nog een Paaspopje was. Uiteraard kwam het telefoontje niet heel erg gelegen, want drukke tijden, maar als Bazz het niet erg vond dat ze belde vanuit de truck had ze wel even tijd voor hem.

Zo gezegd zo gedaan. Het gesprek van Bazz en Monique kan je horen in Bazz op de Buzz, dat wekelijks wordt uitgezonden op zaterdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur en herhaald op donderdag vanaf 22.00 uur.

De hele week door hoor je muziek van Paaspop 2019-acts op Pinguin Radio.