Once In A Blue Moon

Laatste namen Once In A Blue Moon festival bekend

The Waterboys en Duff McKagan ft. Shooter Jennings bij laatste namen Once In A Blue Moon festival

Ruston Kelly en Baptiste W. Hamon ook toegevoegd, rootsfestival in Amsterdamse Bos vindt plaats op zaterdag 24 augustus, programma compleet

 

Met een viertal nieuwe namen is het programma voor de tweede editie van het Once In A Blue Moon festival (OIABM) compleet. The Waterboys, bekend van onder andere wereldhit ‘The Whole Of The Moon’ en Guns N’ Roses-bassist Duff McKagan ft. Shooter Jennings (zoon van wijlen country outlaw Waylon Jennings) sieren het kersverse affiche, waarop ook folkpop-artiest Ruston Kelly en americana chansonnier Baptiste W. Hamon een plek hebben gekregen.

De complete line up van OIABM ziet er daarmee als volgt uit (in alfabetische volgorde): Baptiste W. Hamon; Courtney Barnett; Duff McKagan ft. Shooter Jennings; Dylan LeBlanc; EELS; Eriksson Delcroix; Gregory Alan Isakov; Israel Nash; John Moreland; Michelle David & The Gospel Sessions; Next Of Kin; Ruston Kelly; Stef Kamil Carlens; Tyler Childers; The Grand East; The Waterboys. Deze acts spelen verdeeld over drie podia binnen een intiem opgezet festivalterrein in een bosrijke omgeving.

Het rootsfestival in het Amsterdamse Bos vindt plaats op zaterdag 24 augustus, tickets zijn reeds verkrijgbaar, voor € 69,- via de website van het festival en voor € 75,- aan de deur. De eerste editie in 2018 was stijf uitverkocht.

 OIABM wil een zo volledig mogelijk programma presenteren van wat er speelt binnen de Amerikaanse rootsmuziek en wat daar aan grenst, van gelauwerde namen tot veelbelovende nieuwkomers. Deze brede kaders spreken een brede doelgroep aan, in een ruime leeftijdscategorie van begin twintigers tot 60-plussers. Met daarbinnen een onderverdeling van enerzijds de trouwe basis die de ontwikkelingen binnen de roots genres al jarenlang volgt, en anderzijds een groeiende groep jongeren die de authenticiteit en zeggingskracht van deze acts aanspreekt.

Niet alleen het predicaat ‘uitverkocht’ was een indicatie voor het succes van de vuurdoop van OIABM in 2018. De vele lovende publicaties in de landelijke kranten spraken ook boekdelen. “Wat OIABM onderscheidt van al die andere festivals is een heel duidelijke muzikale identiteit”, schreef het Parool bijvoorbeeld. “Het overzichtelijke festivalterrein, met drie podiumtenten, loopt vol voor een programma dat bedachtzaam lijkt samengesteld”, constateerde de Volkskrant. “OIABM ontsteeg op verschillende manieren de beperkingen van een blank, stoffig en nostalgisch programma”, was het oordeel van NRC

Net als in 2018 gaat OIABM de komende editie de samenwerking aan met Paradiso voor de Sugar Mountain Stage. Sugar Mountain is de concertreeks waaronder de Amsterdamse poptempel Paradiso shows presenteert die onder roots, country en aanverwante stromingen vallen en vormt een inhoudelijke één op één match met dat waar Once In A Blue Moon voor staat. Om die reden draagt één van de drie podia de naam Sugar Mountain Stage.

Voor wat betreft de randprogrammering put de organisatie inspiratie uit de Amerikaanse cultuur. Zo kent het cateringaanbod hoogwaardige en smaakvolle BBQ- en TexMex-gerechten en Kentucky soul food. Het zijn deze elementen die in het idyllische decor van het Amsterdamse Bos een beleving creëren die zowel de kritische en goed ingevoerde muziekpurist als de festivalganger op zoek naar ontspanning en ontdekkingen kan bekoren.