Anavae – High

Zou het toeval zijn dat deze week de Breekijzer en de IJsbreker de zelfde titel hebben? Waarschijnlijk wel. Aan de andere kant refereren zowel High van Anavae als High van Slow Pulp aan het op één na populairste onderwerp van het rockvolk. Drugs. Anavae gebruikt het woord High echter als synoniem voor geluk. Afgaande op de clip van hun High gaat het nummer over het populairste onderwerp in de popmuziek, seks. (Op de de derde plek staat rock ‘n’ roll)

Anavae is de naam van het verbond dat Rebecca Need-Menear en Jamie Finch in 2012 hebben gesloten. Naar aanleiding van de eerdere releases werd het duo wel de Britse Paramore genoemd, maar zoals High laat horen zijn ze dat stadium nu voorbij. De nieuwe single is meer metallic dan metal, heeft ook iets gothics, industrieels en is onbeschaamd poppy. Well done zouden hun landgenoten zeggen.

Ook al staan er al twee (mini) albums online, Anavae beschouwd het nog titelloze album dat later dit jaar uitkomt als hun officiële debuut. Wordt dus vervolgd.