45acidbabies

45ACIDBABIES kondigt nieuw album aan en brengt single ‘Walking The Cow’ uit

Dit najaar brengt 45ACIDBABIES debuutalbum ‘AMBER19’ uit. Als voorproefje released de 4-mans formatie vandaag, 31 mei, de single ‘Walking The Cow’ uit. 

Op vrijdag 7 juni volgt de videoclip, met daarin animaties gemaakt door zangeres Sophia de Geus. 

De band had een vliegende start; zo was er een uitverkochte clubtour, speelde ze support voor o.a. Sleigh Bells, The XX en Millionaire, maakte ze furore tijdens de Popronde, knalde ze Noorderslag uit elkaar, en brachten ze vier singles uit die geproduceerd werden door Simon Akkermans. Deze nummers werden een onmiddellijke Reddit-Hit, waardoor ze in de Amerikaanse serie Homeland te horen waren.

Vervolgens was het tijd voor bezinning. Ze vertrokken naar Berlijn, via Vlieland en eindigde in Gouda waar ze hun eigen studio genaamd Paisley Kaas bouwden. Van ongegeneerd geschreeuw in het Spaans en Japans, over onaardige moeders van exen ontwikkelde de band zich naar ‘echte liedjes’. De nieuwe songs schieten moeiteloos heen en weer tussen Garagerock, Hip-Hop en Cartoony sounds. Het is misschien wel het beste te omschrijven als Bubblegum Garage of Cartoon Punk.

In de studio werd 45ACIDBABIES vergezeld door schoolvriend en gitarist Sam Verbeek, engineer Pieter Vonk, 100 babypoppen, discolampen, een taperecorder, een hoop geleende opnameapparatuur en hun fameuze gigantische lichtgevende babyhoofd. In Joost de Glopper vonden ze de perfecte mixing engineer die op een onbezonnen, enthousiaste werkwijze de regels durfde te overtreden. Elk detail op het album, en op de nieuwe single, is precies zoals de band dat zelf wil.

Vlak na de opnames besloot gitarist Marnix Wilmink zich te focussen op andere muzikale interesses, gelukkig bleek Sam de juiste vervanger die voor een flinke dosis nieuwe energie zorgde. Zo tourden ze begin dit jaar als support van De Staat door Europa en kreeg de band nieuwe ambities om een grotere, nog intensere liveshow te ontwikkelen. Rondom de album release is een clubtour gepland, deze wordt binnenkort aangekondigd. En in december zetten ze samen met EUT verschillende Nederlandse podia op de kop.