Donna Blue

#345 Donna Blue (Bart van Dalen)

Deze week laten we de festivals even voor wat ze zijn en willen we je graag nader laten kennis maken met Donna Blue, de ‘nom du disque’ van Bart van Dalen en Danique van Kesteren.

Donna Blue is een duo in voor en tegenspoed, net als Sonny & Cher, Serge & Jane & Johnny & June. We noemen met opzet namen uit het verleden, want het is in tijden ver voor hun geboorte waar Bart en Danique hun ideeën vandaan halen.

Niemand zou het ze kwalijk nemen als ze -geheel in de sfeer van deze tijd- hadden besloten om een coverband te beginnen met al specialisatie Brill Building Pop, Franse zuchtmeisjes en David Lynch soundtracks, maar daarvoor is net even te veel talent, en eigenzinnigheid aanwezig.

Wat Donna Blue doet is meer dan het produceren van pastiches en het recyclen van clichés. De kracht van Bart en Danique, live terzijde gestaan door een ritmesectie is het scheppen van ambiance, een unieke combinatie van onschuld en weemoed. Au recherches des temps perdu, schreef de Franse dichter.

Voor we ons nu verliezen in poëtische beschrijvingen van het klein dozijn songs dat Donna Blue tot nu toe heeft gecreëerd, kunnen we je beter door verwijzen naar de diverse streamingsdiensten, hun concertagenda en naar de nieuwe aflevering van Bazz op de Buzz. Onze Bazz heeft namelijk een afspraak gemaakt met Bart en hem gevraagd naar oorzaak en gevolg van zijn ontmoeting met Danique.

De uitzending van Bazz op de Buzz met Bart van Donna Blue plus  onderstaande plaatjes zenden we vanavond uit om 19.00 uur en herhalen we donderdag a.s. om 22.00 uur.

  1. John Barry – Beat Girl
  2. Babe Rainbow – Something New
  3. Molly Burch – To The Boys
  4. Nico – These Days
  5. Suicide – Dream Baby Dream
  6. Amanaz – Khala My Friend
  7. Nancy Sinatra & Lee Hazelwood – Summer Wine
  8. Unloved – When A Woman Is Around
  9. Aldous Harding – The Barrel
  10. The Shadows – Apache
  11. Eerie Wanda – Pet Town
  12. Lewsberg – The Smile
  13. Julee Cruise – Rocking Back Inside My Heart
  14. Françoise Hardy – Comment Te Dire Adieu
  15. Juniore – Panique
  16. Roy Orbison – In Dreams
  17. Sugar Candy Mountian – Windows
  18. Primrose Forever Sanctuary – All in My Head
  19. The Marías – I Don’t Know You
  20. Astrud Gilberto – Agua de Beber
  21. Buddy Holly – Heartbeat
  22. Francis Bebey – Fleur Tropicale
  23. Tess Roby – Ballad 5
  24. Jefferson Airplane – White Rabbit
  25. Tinariwen – Toumast Tincha