45acidbabies

45ACIDBABIES brengt tweede single van debuutplaat uit

Dit najaar brengt 45ACIDBABIES debuutalbum ‘AMBER19’ uit. Als voorproefje brengt de Utrechtse cartoonpunk band vandaag de tweede single ‘Ri Ri Ride’ uit.

45ACIDBABIES maakte een vliegende start, de clubtour werd uitverkocht en er werden supportshows gespeeld voor grote buitenlandse acts als The XX, Sleigh Bells en Millionaire. Hoge ogen werden gegooid tijdens de Popronde en tijdens hun show op Noorderslag, waarna er vier singles werden uitgebracht, allen geproduceerd door Simon Akkermans (o.a. Mister and Mississippi, Dazzled Kid en Bombay). Deze tracks werden een hit op Reddit en waren te horen in de Amerikaanse hitserie Homeland.

Na deze vlucht was het tijd voor bezinning, de band vertrok, via Vieland naar Berlijn om uiteindelijk te eindigen in Gouda. Daar werd eigen studio Paisley Kaas gebouwd. Van ongegeneerd geschreeuw in het Spaans en Japans, over onaardige moeders van exen bouwde de band ‘echte liedjes’. De nieuwe songs schieten moeiteloos heen en weer tussen Garagerock, Hip-Hop en geluiden die rechtstreeks uit een tekenfilm lijken te komen. Het nieuwe geluid is misschien wel het beste te omschrijven als Bubblegum Garage of Cartoonpunk.

In de studio werd 45ACIDBABIES vergezeld door gitarist en schoolvriend Sam Verbeek, engineer Pieter Vonk, 100 babypoppen, discolampen, een taperecorder, een hoop geleende opnameapparatuur en hun fameuze gigantische lichtgevende babyhoofd. In Joost de Glopper vonden ze de perfecte mixing engineer die op een onbezonnen en enthousiaste werkwijze de regels durfde te overtreden. Elk detail op het album is precies zoals de band dat zelf wil.

Vlak na de opnames besloot gitarist Marnix Wilmink zich te focussen op andere muzikale interesses, gelukkig bleek Verbeek de juiste vervanger die voor een flinke dosis nieuwe energie zorgde. Zo tourden ze begin dit jaar als support van De Staat door Europa en kreeg de band nieuwe ambities om een grotere, nog intensere liveshow te ontwikkelen. Rondom de albumrelease is een clubtour gepland, deze wordt binnenkort aangekondigd. In december gaat 45ACIDBABIES op tour met EUT.

LIVE

31 aug              Festival de Oversteek, Nijmegen

06 sept             Rock am Back, Kirchzarten, DE

07 sept             Poldergoud, Haarlem

 

27 sept             Album Release Tour @ Ekko, Utrecht

04 okt               Album Release Tour @ Altstadt, Eindhoven

05 okt               Album Release Party @ Sexyland, Amsterdam

 

13 dec              Patronaat met EUT, Haarlem

14 dec              Nieuwe Nor met EUT, Heerlen

19 dec              Vera met EUT, Groningen

20 dec              Burgerweeshuis met EUT, Deventer

21 dec              Rotown met EUT, Rotterdam