Lowlands

Festival van de Week – Lowlands 2019

A Camping Flight To Lowlands Paradise of zoals wij veteranen liefkozend plegen te zeggen De Lowlands is de wijn die geen krans behoeft, het pantheon van de pop, het festival der festivals.

Lowlands is het enige muziekfestijn in de lage landen waar je je tegelijkertijd ver van de wereld waant en in het centrum van het universum.

We schrijven muziekfestijn, maar Lowlands is natuurlijk veel meer dan een popfestival, het is een interdisciplinair cultuurevenement met een sociaal-ecologisch geweten. Alsjeblieft.

Het is jammer dat elk jaar weer de sporen worden gewist, dat het festivalterrein grondig wordt schoongeveegd, want wat zou het leuk zijn als er over een paar honderd jaar archeologische opgravingen worden verricht in de polder bij Biddinghuizen waarbij de resten van de drie dagen feest naar boven komen. Net als bij de aanleg van de Amsterdamse Noord-Zuid Lijn.

Bij langdurige droge perioden zouden dan misschien de plekken zichtbaar worden waar de tentpalen de grond in gingen en de looproutes van ten naar tent en de slijtplekken van de mosh-pits.

Op een tentoonstelling zouden onze verre nazaten zich kunnen vergapen aan half vergane glow sticks, weggeworpen plectrums, losse polsbandjes, verloren drankmunten, verdwenen schoenen en verlaten tenten.

Met ‘augmented reality’ zou het festivalterrein kunnen worden gerecreëerd en met oude audio en video-opnamen een impressie gepresenteerd van het tegen die tijd welhaast mythische festival, dat hun voorvaderen in zulke grote getallen op de been bracht.

Terug naar de realiteit. En dat is dat Lowlands 2019 zo’n beetje elke vorm van kunst, vermaak en muziek op het programma heeft staan. En dat iedereen, die geen ticket heeft weten te bemachtigen baalt als een stekker. En dat er gelukkig uitgebreid verslag wordt gedaan op radio en tv en op onze site en socials. Pinguin Radio draait net als vorig jaar plaatjes op donderdagmiddag van 12:00 tot 18:00 in de ArmadiLLOW.

De Lowlands-special hoor je zaterdag 27 juli om 19:00 uur en donderdag 1 augustus om 22:00 uur.

Dit zijn de 25 tips van Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg:

  1. Tame Impala – Elephant
  2. Twenty One Pilots – Cut My Lip
  3. Royal Blood – Little Monster
  4. Anderson .Paak – King James
  5. Loyle Carner – Loose Ends ft. Jorja Smith
  6. A$AP Rocky – Everyday ft. Rod Stewart, Miguel & Mark Ronson
  7. Sharon Van Etten – Seventeen
  8. girl in red – dead girl in the pool.
  9. Fontaines D.C. – Boys In The Better Land
  10. Jozzy – I’m Gone ft. Tommy Genesis
  11. IDLES – Mercedest Marxist
  12. The National – You Had Your Soul With You
  13. Billie Eilish – bad guy (with Justin Bieber)
  14. boy pablo – Everytime
  15. Willem – Wilde Paarden
  16. James Blake – Mile High ft. Travis Scott & Metro Boomin
  17. KÁRYYN – YAJNA
  18. Agoria – Call Of The Wild ft. STS
  19. Weval – The Weight
  20. My Baby – Supernatural Aid
  21. Zwangere Guy – Brussels State Of Mind
  22. Channel Tres – Sexy Black Timberlake (SG Lewis Remix)
  23. RIMON – sugarcoated love
  24. The Chats – Pub Feed
  25. Modeselektor – Wealth ft. Flohio