Fulco

FULCO met nieuwe single Grensdorp naar Pukkelpop

‘Nederbelg’ Fulco Ottervanger releast onder de naam FULCO zijn nieuwe single Grensdorp. De track is afkomstig van zijn eerste Nederlandstalige popplaat, die op 18 oktober verschijnt. Rond de release van het album speelt FULCO in de Nederlandse en Belgische clubs, maar eerst staat de band deze zondag op Pukkelpop.

“Grensdorp gaat over de kleine en de grote wereld.  Wat doe je als alles binnen handbereik is? Grensdorp gaat over symbolische grenzen, eigen limieten en gewoon over de grens tussen België en Nederland.”

De in Brussel opgegroeide Gentse Nederlander speelde eerder bij BeraadGeslagen, STADT en De Beren Gieren, maar schreef en zong ondertussen ook alle mogelijke versies van zijn eigen nummers. Fulco Ottervanger is sinds 2016 stadscomponist van Gent en is inmiddels twee keer genomineerd in de categorie Beste Muzikant bij de MIA’s (de Belgische Grammy’s).

Op FULCO’s debuut staan negen pakkende nummers. Denk aan kleurrijke synths en lekkere drums, veel melodie en ja, zelfs post-punk. Met voorbeelden als Connan Mockasin, Alabama Shakes, Sly & The Family Stone en Mac DeMarco.

Eerder debuteerde FULCO al op  Down The Rabbit Hole en na de show op Pukkelpop (deze zondag) trekt hij in het najaar naar de clubs. Hieronder de voorlopige data.

18/08: Pukkelpop, Hasselt
20/11: AB, Brussel
22/11: De Kreun, Kortrijk
29/11: Cactusclub, Brugge
30/11: Muziekodroom, Hasselt
03/12: Het Depot, Leuven
04/12: Casino, St Niklaas
05/12: Democrazy, Gent