Jorja Smith – Be Honest (feat. Burna Boy)

Afgelopen vrijdag dropte de met prijzen overladen 22 jarige Jorja Smith, één van de grootste namen van de nieuwe Britse soul op dit moment, haar nieuwe single Be Honest. Het is de eerste track sinds de release van haar prachtige en zeer succesvolle gouden debuutalbum Lost & Found, dat inmiddels meer dan 100.000 keer over de toonbank ging en al zo’n 400 miljoen keer is gestreamd.

Be Honest klinkt zomers, zwoel, upbeat en flirterig. Ook is Burna Boy op deze track te horen. Hij is één van de snelst opkomende talenten in de hedendaagse Afrikaanse music scene. Het is niet de eerste keer dat ze samen te horen zijn. Eerder leverde Jorja Smith een bijdrage aan Burna Boy’s Gum Body.

De release van Be Honest viel samen met haar optreden op Lowlands. In de pers werd ze genoemd als dé ontdekking én mogelijke opvolger van Amy Winehouse.

Jorja brak in 2016 door met haar debuut single Blue Lights, opende in 2017 voor Bruno Mars en werkte samen met o.a. Stormzy (Let Me Down), Drake (More Life) en Kendrick Lamar (I am). Ze is beïnvloed door artiesten als Amy Winehouse, Lauryn Hill en Alicia Keys. Binnen het genre weet ze haar eigen stijl te ontwikkelen. Haar kleurrijke soul mengt ze met jazz, pop, hiphop en R&B.