Pinguin Grooves

Pinguin Grooves is vernieuwd

In de aanloop naar het vernieuwde Pinguin Grooves heeft crate digger en muzieksamensteller Willem van Harrewijen (al 25 jaar verzamelaar en liefhebbert van funk, soul en jazz) meerdere gesprekken gevoerd met bevriende verzamelaars en andere liefhebbers. 

Het gezamenlijke gevoel was dat radiostations met soul en jazz wel wat minder gladjes mogen zijn. Minder gepolijst. En qua muziekkeuze verder van de grijsgedraaide hit paadjes af. 

Dus heeft Willem Pinguin Grooves volledig op de schop gegooid.

 

Maak kennis met het geheel vernieuwde Pinguin Grooves:

 

Breakfast Breaks 

7.00 tot 10.00 uur

Op werkdagen en zaterdag begint de ochtend om 7:00 uur met Breakfast Breaks. Een relaxte playlist met veel soul om lekker je dag te starten.

 

Hardworking Grooves

10.00 tot 18.00 uur

Elke dag draaien we de lekkerste soul, funk en een beetje jazz. Vaak mooie breaks, minder bekend, minder gepolijst en soms gewoon gewaagd. ’s Ochtends draaien we vergeten zwarte pareltjes uit de 60’s, 70’s en 80’s. Na de lunch voegen we nieuwe soul&funk van de afgelopen 5 jaar aan de playlist toe: Nu-soul.

 

Disco Discoveries

18.00 tot 19.00 uur (werkdagen)

22.00 tot 24.00 uur (za & zo)

Het werk zit erop. Elke werkdag even stoom afblazen en koken met Disco Discoveries. En dan niet weer voor de 1000ste keer Shout van de Trammps. Maar funky disco waar vinylverzamelaars soms jaren naar zoeken. Lekker off beat, off the road of hoe je het ook wil noemen.

 

Grits & Gravy 

19.00 tot 21.00 uur

Hier houden we de harde kern aan luisteraars over. Muziek voor gevorderden. Grits & Gravy draait stevige dampende souljazz en upbeat funk. Twee uurtjes avontuur voor de die-hard fan van zwarte muziek.

 

Evening Grooves

21.00 uur tot 24.00 (werkdagen)

We gaan afbouwen, schakelen drie versnellingen terug naar mooie soul en relaxte grooves.

Late Night Moves

00.00 tot 7.00 uur

Lekker de nacht in met zachte jazz en mellow tunes. Hier hoor je de nieuwe en oude grootheden in de jazz allemaal voorbij komen.

 

Nog meer? Jawel!

 

Sunny Sunday Morning.

7.00 tot 11.00 uur

Een lieve lijst mooie soul en jazz om samen wakker te worden.

 

Groove Radar

17.00 tot 19.00 (elke za en zo)

Groove Radar houdt de nieuwste releases en bandjes voor je in de gaten. Je krijgt een mooie mix van nu-funk, nu-soul en funky hiphop te horen.

 

Latin Grooves 

22.00 tot 23.00 uur (elke zondag)

Latin beats, boogaloo, hoe je het ook wil noemen. DJ en verzamelaar Wim Delmee heeft zijn beste 45 toeren singles voor je in een avontuurlijke playlist gezet.

 

Ontdek nieuwe en oude soul, funk en jazz op het

vernieuwde Pinguin Grooves.

Veel luisterplezier.