Podiumbeest Awards

Podiumbeest Awards: Overtuig een dove jury met jouw explosieve liveshow!

Is jouw performance ook nog aantrekkelijk zonder geluid? Draagt jouw band ook visueel uit waar de muziek over gaat? Durf jij op te treden voor een grotendeels doof publiek? Ga dan de uitdaging aan en schrijf je in voor de Podiumbeest Awards in Utrecht!

De Podiumbeest Awards, geïnitieerd door Sencity Festival, is een competitie voor bands die uitblinken in het geven van een uitbundige show, die visueel net zo aantrekkelijk is als muzikaal. Sencity Festival is namelijk een festival dat is geïnspireerd op de belevingswereld van iemand die doof of slechthorend is. Om voor een gedeeltelijk doof publiek als band een interessante performance neer te zetten, is een flinke uitdaging.

Competitie
De competitie bestaat uit twee voorrondes en een halve finale in Café Hofman. De finalisten spelen vervolgens een showcase op Altersonic in Groningen waarna ze strijden om de felbegeerde publieksprijs op 28 maart 2020 tijdens Sencity Festival in TivoliVredenburg. Aan de competitie zit een coachingstraject verbonden: aan de hand van twee workshops van een bandcoach en zintuigenregisseur brengen deelnemers hun live performance naar een zintuigprikkelend next level.

Prijzenpakket
Een bandcompetitie is natuurlijk niet compleet zonder prijzenpakket! Daarom mogen de halve finalisten gratis naar muziekconferentie No Man’s Land in TivoliVredenburg en de Muzikantendag in De Melkweg. Je kunt hier je demo, releaseplan of Instagram-account pitchen aan muziekprofessionals, panels bijwonen om je kennis bij te spijkeren en toffe inspiratiesessies bijwonen. De drie finalisten spelen een showcase op Pinguin Radio Showcase in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag en de winnaar van de Podiumbeest Awards wint repetitietijd bij oefenruimte dB’s, een adviesgesprek bij Utrechts muziekplatform De Coöperatie en meer!

Sencity Festival
Na meer dan 50 edities wereldwijd, is Sencity inmiddels uitgegroeid tot hét multidisciplinaire belevingsfestival. Door doofheid als inspiratiebron te gebruiken, is een festival ontstaan dat bezoekers uitdaagt om te vertrouwen op al hun zintuigen en op onderzoek uit te gaan. Sencity Festival doet niet alleen een beroep op je gehoor, maar ook op zicht, gevoel, geur en smaak. Het is een zintuigprikkelende beleving, of je nu doof of horend bent. Zo wordt bij muziek aandacht besteed aan het overbrengen van het verhaal en de emotie van een liedje door middel van trillingen, visuals, geuren, smaken en meer. Daardoor creëert Sencity Festival een beleving met een onvergetelijke indruk.

Inschrijven Podiumbeest Awards
Is jouw band energiek genoeg om deze uitdaging aan te gaan? En zijn jullie gemotiveerd om actief deel te nemen aan het coachingtraject? Geef je dan op vóór vrijdag 27 september 2019, door te mailen naar isa@possibilize.today.

Voorwaarden om in te schrijven:

  • Het kunnen verzorgen van een optreden van ca. 30 minuten (eigen werk);
  • Beschikbaar voor: de voorrondes op 17 of 24 oktober, de workshops, de halve finale op 10 november, Altersonic in Groningen in de week van 13 januari en Sencity Festival op zaterdag 28 maart 2020 in TivoliVredenburg;
  • Gedegen en energieke podiumervaring;
  • Demomateriaal (live opnames van optredens) kunnen leveren voor januari 2020;
  • Stuur een biografie, foto’s, logo en contactgegevens mee.