MOOON

Clipprimeur: MOOON – Another State Of Mind

Op 4 oktober brengt de Nederlandse sixties band MOOON het nieuwe album Safari uit op het Spaanse label Bickerton Records. Safari werd in de PAF! studio in Rotterdam opgenomen en is geproduceerd door Marcel Fakkers (The Kik, Wouter Hamel, Jerry Hormone Ego Trip). De nieuwe single Another State Of Mind gaat vandaag bij ons in première.

“Another State of Mind is de tweede single van onze plaat. Dit nummer was eigenlijk het minst af toen we de studio in gingen. We hadden geen idee wat we er van moesten maken, maar met hulp van Marcel Fakkers en Dave von Raven is er iets erg vets uit gekomen. Ook zit er een orgel onder dit nummer. We hebben hier specifiek voor gekozen omdat we bij deze plaat het 3 koppige-band idee aan de kant wilden zetten, en gewoon een vette plaat wilden maken zonder restricties, zoals wij hem in ons hoofd hadden. Een Farfisa orgel kon dan ook niet missen op deze track.” – zegt MOOON over de nieuwe single.

Het album Safari is een muzikale reis waarmee de band een trip maakt van het drukke stadsleven naar het koninkrijk van dieren, natuur en vriendschap. In deze overtocht ontdekt MOOON dieren in het wild, onbekende geluiden en verliezen ze zichzelf in hun eigen psychedelische wereld die een wordt met hun omgeving.

MOOON bestaat uit de twee broers Tom en Gijs de Jong vergezeld door hun neef Timo van Lierop. De jongens zijn geboren en getogen als buren in het kleine dorp Aarle-Rixtel. Hier begonnen ze op jonge leeftijd met het maken van muziek in de schuur van hun ouders. Het geluid van MOOON kan het beste omschreven worden als 60’s garage blues met surf invloeden en een vleugje psychedelica. In 2017 bracht de band het debuutalbum MOOON’s Brew uit wat resulteerde in onder meer een verschijning bij De Wereld Draait Door, een show op Eurosonic/Noorderslag en tours door onder andere Nederland, Spanje, Portugal en Duitsland.

MOOON tourt in het najaar door Nederland. Kaarten zijn reeds in de voorverkoop gegaan.

05-10  Effenaar, Eindhoven (RELEASESHOW)
11-10  Paradiso, Amsterdam
01-11  Volt, Sittard
28-11  Vera, Groningen
30-11  Rotown, Rotterdam
13-12  Merleyn, Nijmegen
14-12  EKKO, Utrecht

Ga voor meer informatie en showdata naar www.mooonband.com