Naaz

Naaz brengt ‘the beautiful struggle’ uit

Eerder verschenen van ‘the beautiful struggle‘ al de tracks ‘TAPED‘, ‘damage 🙁‘ en ‘it’s not you it’s me‘. Vandaag is de single ‘Do You?‘ uitgekomen. De jonge artiest laat op de EP een kwetsbare en hartverwarmende kant van zichzelf zien. In de zes tracks zingt Naaz onder andere over het omarmen van donkere gevoelens: “Ook in de grijze momenten van het leven is grijs een kleur om van te genieten, als je dat durft toe te laten”. Deze maand start haar Europese tour, met uitverkochte shows in Londen en Amsterdam. 

“‘Do You?’ schreef ik om beter te kunnen uitleggen wat er in mijn hoofd omgaat. In de video die vanmiddag uitkomt zie je letterlijk dat ik mezelf analyseer. Het gaat met name om de gedachte dat er iets ‘mis’ is met mezelf, wat veel frustratie met zich kan meebrengen en ervoor zorgt dat ik mezelf soms kan vervreemden van de wereld. Door dit nummer uit te brengen wil ik mezelf accepteren zoals ik ben. Voor sommigen misschien herkenbaar, voor anderen een manier om mij een beetje beter te begrijpen.

De EP schreef ik toen ik in een moeilijke periode zat. Ik dacht dat dit misschien wel het laatste was wat ik ooit uit zou brengen. Tot ik mijn nieuwe liedjes ging terug luisteren van een afstandje en het voelde alsof ze geschreven waren door een goede vriend – iemand die mij als geen ander begreep. Opeens maakten de liedjes die ik uit verdriet had geschreven me kalm en trots. Ik kon het hele proces zien als een ‘beautiful struggle’.”
– Naaz

Over Naaz
Vorig jaar mei bracht de 21-jarige zangeres/songwriter Naaz haar debuut EP ‘Bits of Naaz’ uit. Sindsdien gaat het hard met de muzikale carrière van de Nederlands/Koerdische zangeres. Ze stond in het voorprogramma van Arcade Fire, Jessie J en Hayley Kiyoko, won twee Edisons, werd genomineerd voor Dutch Best Act door MTV EMA, speelde met haar band in de grote zaal van Paradiso en op verschillende Europese festivals en nam zang op voor een optreden van U2. Vandaag is haar tweede EP verschenen: ‘the beautiful struggle’.

TOURDATA

oktober

15 – Music und Frieden , Berlin
16 – Yuca, Cologne
17 – Hakken, Hamburg
20 – AB Club, Brussels
22 – Hasard Ludique, Paris

november

20 – King Tut’s, Glasgow
22 – Green Room, Dublin
24 – Deaf Institute, Manchester
26 – O2 Institute 3, Birmingham
27 – Camden Assembly, London (SOLD OUT)

december

02 – Green Room, Dublin (Supporting Melanie Martinez)
04 – 02 Academy, Glasgow (Supporting Melanie Martinez)
05 – O2 Apollo, Manchester (Supporting Melanie Martinez)
06 – Newcastle City Hall, Newcastle (Supporting Melanie Martinez)
08 – O2 Academy, Birmingham (Supporting Melanie Martinez)
09 – Shepherds Bush Empire, London (Supporting Melanie Martinez)
10 – Bitterzoet, Amsterdam (SOLD OUT)
11 – Bitterzoet, Amsterdam (SOLD OUT)
12 – Bitterzoet, Amsterdam (SOLD OUT)
16 – Melkweg, Amsterdam (Supporting Melanie Martinez)
17 – Docks, Hamburg (Supporting Melanie Martinez)