Waltzburg

Waltzburg brengt debuutalbum ‘Cut The Wire’ uit

Nijmeegse indie band Waltzburg brengt vandaag debuutalbum ‘Cut The Wire’ uit. Op het nieuwe album zijn de eerder uitgebrachte singles ‘Friends’, ‘Eyes Shut’, ‘Consensus’ en ‘Gotor’ te vinden, naast een vijftal nieuwe nummers. Het album ligt nu in de winkels en is online overal beschikbaar. De release wordt gevolgd door een Nederlandse clubtour.

‘Cut The Wire’ is de titel en tevens een kernachtige samenvatting van het debuutalbum van Waltzburg. Op verschillende manieren volgen overkoepelende thema’s als knopen doorhakken en richtingen inslaan elkaar op. De liedjes vertellen over de moeite die het kost om keuzes te maken, maar ook over de onvrede met de keuzes van anderen waar je geen controle over hebt. Een grotere tegenstrijdigheid van tekst en muziek is bijna niet voor te stellen. Waar de muziek creatief en speels klinkt, zijn de teksten juist alles behalve onbezonnen en gaan ze vooral over wikken en wegen. Tussen muziek en tekst vindt een continue strijd plaats.

In Kytopia heeft Waltzburg samen met producer Simon Akkermans genoeg tijd genomen om aan het album te werken. ‘Cut The Wire’ is uiteindelijk een diverse plaat geworden met speelse indie-gitaren, maar ook een subtiele ode aan bands als de Talking Heads met new wave- en postpunk-achtige vibes. “We hebben inmiddels zo lang aan dit album gewerkt dat we nu vooral met z’n allen heel erg feest gaan vieren dat het eindelijk de wereld in gaat. We hopen iedereen tijdens de clubtour te zien om de release met ons mee te vieren!” aldus de band.
Zoals ook het artwork een collage van ideeën is, is ‘Cut The Wire’ dit ook. Een eclectisch geheel waarbij puntige indie-gitaren, wavy synths en kleurrijke percussie een collage vormen van een stel Weltschmerzende twintigers.

Om release van het nieuwe album te vieren gaat Waltzburg deze en volgende maand op tour door Nederland. Hierbij spelen ze de volgende shows:

17-10 Merleyn, Nijmegen (Releaseshow) (SOLD OUT)

31-10 EKKO, Utrecht

25-10 V11, Rotterdam

02-11 Simplon, Groningen

07-11 Paradiso, Amsterdam