Robin Kester

Robin Kester tourt met Villagers, via Concerto, Melkweg naar Festival Stille Nacht

De Utrechtse songschrijver Robin Kester tourt de komende maand met haar band door Nederland en België. De Ierse band Villagers neemt Robin Kester voor vier shows mee op hun Europese tour.

Na shows in Paradiso Amsterdam en LantarenVenster Rotterdam, trekt de tour nog langs Burgerweeshuis in Deventer en Het Depot in Leuven. De afgelopen maanden speelde Robin Kester een groot aantal shows op de Popronde, die ze deze maand afsluit met een viertal optredens, twee in Enschede en twee in Amsterdam. Daarnaast staan er optredens in Alkmaar en Utrecht, en is een show in de Rotterdamse Maassilo op Festival Stille Nacht eveneens bevestigd. 

Robin maakt dromerige indie-folk met melodieën die onvoorspelbare en soms duistere emoties weerspiegelen. De liedjes op Peel The Skin zijn geschreven tijdens een roerige periode. In de teksten staan de thema’s verval, twijfel en loslaten centraal. Opvallend zijn de indringende vocalen op de dreampop-liedjes van Robin. Met de open gitaarstemmingen creëert ze verassende harmonieën. Sinds de release van Robin Kester’s eerste EP, kan de Utrechtse songschrijver al op de nodige aandacht rekenen van de internationale media en heeft ze, solo of met haar band, ruime podiumervaring opgedaan.

Na een eerdere samenwerking met Marien Dorleijn, frontman van de Nederlandse indie-band Moss, op één van haar tracks, werken de twee nu aan nieuw werk, dat zeer binnenkort het licht ziet.

Naast sessies voor radio- en tv-programma’s als Nooit Meer Slapen (Radio 1), Vrije Geluiden (NPO 1) en 3VOOR12 (3FM) speelde ze op festivals als Here Comes The Summer, Motel Mozaïque, Tweetakt en de Vierdaagsefeesten en in voorprogramma’s van onder andere Haley Heynderickx, Laura Gibson en Alela Diane. Inmiddels hebben haar liedjes hun weg gevonden in vele internationale playlists van streamingdiensten Spotify, Apple Music en Deezer.

Tourdata:
07/11 Paradiso Amsterdam
08/11 LantarenVenster Rotterdam
13/11 Hifi Klubben Alkmaar
15/11 Grote Kerk Hengelo
15/11 Metropool Hengelo
17/11 Burgerweeshuis Deventer
18/11 Het Depot Leuven
23/11 Concerto Amsterdam
30/11 Melkweg Amsterdam
08/12 De Stad Utrecht
13/12 Maassilo Rotterdam

Info Robin Kester:
websitetwitterfacebookinstagram