Sons of Apollo – Fall To Ascend

Godenzoon Apollo stond bekend om zijn schoonheid. Laten we zeggen dat Sons Of Apollo het niet van hun uiterlijk moeten hebben. Het gebrek aan sex-appeal maken de mannen echter meer dan goed met loodzware metal van het progressieve soort.

Kenners weten in welke hoek ze het moeten zoeken als we vertellen dat twee bandleden uit Dream Theatre komen. Omdat ook de anderen een muzikaal strafblad hebben, wegens de streken die ze uithaalden bij bands als Gun & Roses, de Yngwie Malmsteen Band en The Winery Dogs is het niet overdreven om Sons Of Apollo een supergroep te noemen.

De verwachtingen zijn altijd hoog gespannen als een aantal topkrachten de koppen bij elkaar steekt. Wees gerust Sons of Apollo stelt niet teleur. Beter nog, de eerste single van het nieuwe album (MMXX) doet het water in de mond lopen en voedt het vermoeden dat de opvolger van Psychotic Symphony wel eens een heel fijn plaatje kan gaan worden.

Fall To Ascend is 5 minuten en 12 seconden ronddolen in heavy metal heaven. De song begint klassiek in de vuistpomp stijl. Halverwege volgt een serie solo’s op gitaar en keyboards -deels ook simultaan- die de track richting jazzrock/fusion trekken. Speciale vermelding verdient het rekenwonder achter de drums. Het slotstuk is weer ouderwets pompen geblazen.

Vanaf volgende week is MMXX van Sons Of Apollo bij de betere  dealer af te halen (tegen betaling) als dubbelvinyl in uitklaphoes en/of als 2-cd in speciale glansverpakking. 

Concert: 21 maart Effenaar Eindhoven.