Primavera Sound

Primavera Sound Barcelona 2020: een triomfantelijke line-up voor het 20 jarige jubileum

Primavera Sound viert dit jaar haar 20e verjaardag en dat wordt gevierd met een triomfantelijke line-up. Het is 20 jaar in 1; de 211 artiesten/acts van 35 nationaliteiten vormen samen een line-up die terug blikt, vooruit kijkt en elke andere kant op gaat die breed, divers en gelijk is. Iedere editie was een ‘snapshot’ van die tijd, dit jaar moest daarom een samenvatting van al die tijd zijn, een feest dat de identiteit van het festival weergeeft, waar de afgelopen 2 decennia met zo veel enthousiasme aan is gebouwd. Het Spaanse festival vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 7 juni in het Parc del Fòrum in Barcelona.

Twintig jaar vier je natuurijk niet zomaar, dus zijn er nieuwe headliners bij, zoals Tyler, The Creator, Lana del Rey en Weyes Blood die eerder als opkomende act op Primavera Sound stonden. The Strokes viert zijn 20e verjaardag van Is This It en we zien legendarische acts terug als Iggy Pop, soul-icoon Mavis Staples, Sonic Youth’s Kim Gordon en Napalm Death. De bands van nu zijn er uiteraard ook bij, zo staan King Gizzard & the Lizard Wizard er, maar ook Brockhampton, Black Midi en King Krule.

Primavera Sound zou Primavera Sound niet zijn als er niet ook vooruit werd gekeken, dus krijgen opkomende artiesten als Koffee, Pamoma Mami, Hannah Diamond of bijvoorbeeld girl in red ook een podium. Maar wat is een feest zonder je familie? Daarom verwelkomt Primavera Sound ook weer artiesten met wie zij groot is geworden de afgelopen jaren. Denk aan Beck, Massive Attack, Yo La Tengo, Dinosaur Jr., The National, Black Lips, Les Savy Fav en Kurt Vile.

Op een goed feest wordt ook gedanst en daar zullen onder andere Caribou, Squarepusher, Floating Points en DJ Shadow voor zorgen. Er komt zelfs een extra dag bij; de Primavera Bits beach zal nu ook op zondag open zijn voor DJ sets van Disclosure, Nina Kraviz, Amelie Lens en Black Coffee. Natuurlijk mag een goede dosis hiphop ook niet ontbreken; bijvoorbeeld Young Thug, Freddie Gibbs & Madlib, Earl Sweatshirt, PNL en Yung Beef zullen de temperatuur opvoeren.

In 2019 lanceerde Primavera Sound #thenewnormal, 2020 zal gaan om #bestfestivalforever.
Kijk voor de volledige line-up onderaan dit bericht of klik hier voor meer informatie.
Tickets voor Primavera Sound Barcelona 2020 zijn reeds in de voorverkoop.
Ga naar www.primaverasound.com/en voor ticket info.

Primavera Sound