The Howl & The Hum

The Howl & The Hum kondigt debuutalbum ‘Human Contact’ aan

Op 29 mei 2020 verschijnt het debuutalbum ‘Human Contact’ van The Howl & The Hum via AWAL Records. Begin dit jaar maakte de band indruk tijdens Eurosonic en een drietal eigen clubshows in Nederland. De albumaankondiging gaat gepaard met de nieuwe single ‘Untill I Found A Rose’.

Untill I Found A Rose’ is een van de meest directe nummers die de band tot nu toe heeft uitgebracht. Het nummer is euforisch en dynamisch en laat zien dat de band over bombastische popkwaliteiten beschikt, maar blijft ook trouw aan frontman Sam Griffith’s pakkende stemgeluid en scherpe teksten.
Het prachtige debuutalbum ‘Human Contact’ is gevuld met nummers uit het hele emotionele spectrum. De band uit York weet subtiele teksten en ambitieuze songwriting te combineren met zowel muzikale terughoudendheid als epische refreinen. Het album is geproduceerd door Jolyon Thomas (Royal Blood, Slaves, U2) en werd opgenomen in Big Jelly Studios in Kent.

De teksten staan centraal op ‘Human Contact’, zo vertelt frontman Sam:
” ‘Human Contact’ gaat over een moderne vorm van eenzaamheid, een die ons niet toestaat om te vergeten. Tegenwoordig worden we voortdurend herinnerd aan ons verleden: aan intieme momenten die ons zijn ontsnapt, of dit nu via technologie is of door een gebrek aan persoonlijke interactie.”

De band haalt inspiratie uit het werk van hiphop koningin Lizzo, moderne folk-artiesten als Phoebe Bridgers en Lucy Dacus en woordkunstenaars als Leonard Cohen.