Queen’s Pleasure – Big Boys Loan

Het klinkt altijd zo lullig om te zeggen die en die is de Nederlandse Arctic Monkeys of de Hollandse Strokes, want elke band streeft er naar om uniek en eigen te klinken. Maar je moet toch ergens beginnen en Queen’s Pleasure is zo vers dat hun invloeden nog goed hoorbaar zijn.

De Amsterdamse band was één van de zo niet dé ontdekking van Popronde 2019 en maakte furore op Noorderslag. Als Queen’s Pleasure de bühne opkomt denk je even te maken te hebben een stel hobbyrockers. Alleen de bassist ziet er een beetje normaal uit. De rest zit strak in het pak. Alsof ze rechtstreeks uit de collegezaal komen. Maar dat blijkt de tactiek van het verkeerde been. Zodra de band begint te spelen slaat de bliksem in en wordt er net zo lang gerockt tot het spreekwoordelijk dak er af is.

Als je eerste kennismaking met Jur, Trinna, Prince Jelly en Sal in een kroeg of in een club was, kan Big Boys Loan in eerste instantie een beetje tam overkomen. Maar na een paar draaibeurten herken je wel degelijk de band die je (bijna) deed stagediven. Nieuwkomers horen meteen een uitstekende debuutsingle, een lekker nonchalant gezongen rocksong met een hyperactieve gitarist, een alom aanwezige drummer en een punky refrein. God Save Queen’s Pleasure!