Belle and the Beats

Belle and The Beats: ‘Habibi’ bezingt beklemming tussen culturen in symbolische video

Belle and The Beats zijn terug met een nieuwe single: Habibi. Dit keer werkt de groep, onder leiding van producersduo Belle en Gil Lopez, samen met rapper Reazun (Kyteman). Met Habibi vertellen ze het verhaal van een liefde die beklemd raakt tussen twee culturen. Regisseur Amanda Elise K vertaalde dit in een intrigerende video vol symboliek.

Habibi is de eerste single van Belle and The Beats’ debuutalbum Qetesh. Op de nieuwe track zingt Belle over houden van iemand die verscheurd is tussen twee culturen. Ze beschrijft de barrières die de buitenwereld vormt
voor een interculturele liefdesrelatie, en de strijd die dat teweegbrengt. “De ultieme vorm van iemand liefhebben is diegene loslaten als dat nodig is. Een ego-overstijgende emotie die een grote innerlijke kracht vereist,” aldus de zangeres.
Op Habibi smelten Belles mysterieuze vocalen samen met de Franstalige rap van voormalig Kyteman-rapper Reazun. De band combineert elektronische geluiden met oriëntaalse invloeden en donkere teksten. Zo ontstaat een geheel eigen pop-noir met een Oosters timbre: mysterieus, donker en sensueel met een feministische ondertoon.
De Amsterdamse fashionfotograaf en regisseur Amanda Elise K (Vogue, Guns ‘n Roses) visualiseerde het autobiografische liefdesverhaal van begin tot eind. De videoclip, die tevens haar regiedebuut is, maakt veel gebruik van symboliek. “In de video zie je dat liefde en loslaten een innerlijk conflict is tussen twee krachten,” vertelt K. “Het lijkt eindeloos, maar als je beide kanten van jezelf omarmt, kom je er sterker uit.”