Vanavond om 18:00 uur Please Don’t Stop The Music Radio

Nu COVID-19 er zeker tot 1 juni voor zorgt dat alle concerten en festivals voor de komende tijd worden afgezegd of verplaatst, worden artiesten meer en meer geconfronteerd met de negatieve financiële gevolgen die dit met zich meebrengt. Met andere woorden: Er worden grote verliezen geleden en de live-industrie is in gevaar. 

Artiesten steken veel tijd, moeite en geld in het maken van nieuwe muziek, en ze moeten vaak grote investeringen doen voordat ze de bandbus of het vliegtuig instappen. Die kosten hoop je als artiest terug te verdienen met het geven van optredens en de verkoop van merchandise. Maar met de onzekere vooruitzichten komen artiesten meer en meer in zwaar weer. En dat niet alleen, ook de toeleverende industrie heeft het zwaar.

En hoe langer het duurt hoe moeilijker het wordt om je hoofd boven water te houden. Want de inkomsten uit royalties (bijv. streaming) en auteursrechten komen met (grote) vertraging. Om daar verandering in te brengen is de website www.pleasedontstopthemusic.nl opgericht. Een website waar je je favoriete Nederlandse artiesten kunt steunen door het kopen en luisteren van Muziek & Merchandise via hun webshop. Zo kan er voor worden gezorgd dat onze artiesten straks kunnen blijven optreden. Please Don’t Stop The Music:

“Maar we willen er ook een plek van maken, waar je uiteindelijk het hele Nederlands muzieklandschap kan ontdekken. Van groot tot klein, elk genre en van de Waddeneilanden tot Limburg. Want die veelzijdigheid van artiesten maakt onze muziekindustrie tot een unieke. Nu je noodgedwongen thuis zit kan je vast wel wat nieuwe muziek gebruiken voor je verzameling. Dus misschien ontdek je je nieuwe lievelingsartiest, terwijl je je favoriete artiest steunt.”

En wat nou het allermooiste zou zijn, is als je ook iemand anders blij kan maken met muziek. Denk aan de mensen in de vitale beroepen. Die verdienen meer dan applaus alleen, die verdienen muziek waarbij ze zelf ook kunnen klappen.

PS: Ben je zelf artiest en wil jij op deze site komen, vul dan via de link het formulier in en wij zorgen ervoor dat je aan de site wordt toegevoegd. 

Wil je ook op deze website, HIER kun je je aanmelden.

Elke werkdag van 18:00 tot 19:00 is het Please Don’t Stop The Music op Pinguin Radio!

PLAYLIST Woensdag 29 april:

  1. Broken Brass – Up In The Galaxy
  2. Áslaug – In My Head
  3. Yip Roc – Stupidity
  4. WIES – Soms Is Het Te Laat
  5. LÖNA – Terrified
  6. Jeangu Macrooy – Crazy Kids (feat. Xillan)
  7. Luka – lost today & found tomorrow
  8. Donnerwetter – Dance
  9. remme – Get Older
  10. Ten Times A Million – Bye
  11. AlascA – Plea For Peace
  12. Eva van Manen – Je Auto
  13. Joy Killed The Duke – Would You Still Like Me
  14. Ntjam Rosie – Start Over Again
  15. The Vices – Boy
  16. Kita Menari – Feel It All
  17. The Hazzah – New Fuzz
  18. Jason Waterfalls – Silhouettes