Splinter

Splinter – Take No More

Vandaag brengt de Haagse rockband Splinter (met ex-leden van Birth of Joy, Death Alley en Vanderbuyst) hun nieuwe single “Take No More” uit aan de hand van een nieuwe videoclip.

“Take No More” is onderdeel van de speciale Roadburn-release. Splinter zou de 7” eigenlijk uitbrengen op de dag van het optreden op Roadburn, maar goed, de realiteit haalde dat plan in. Het is nog wel echt een Roadburn release, en het nummer zal ook door Walter “Roadburn” Hoeijmakers en op de kanalen van het festival worden gedeeld.

Splinter over Take No More:

“Take No More” beschrijft mijn hartzeer over het zoveelste verraad van de bezitloze, ontheemde klasse.

Alle beloftes en mooiweerpraatjes ten spijt, worden de rijken nog steeds rijker ten koste, of eigenlijk op kosten van de midden- en arbeidersklasse. Dit is op zich niks nieuws, maar het lijkt wel of dit fenomeen nu aan de anabolen zit: rijken worden superrijken en trekken met hun rijkdom op schaamteloze manier steeds meer macht naar zich toe. Die macht gebruiken ze om de rest, om ons, onder de duim te houden en hun eigen positie veilig te stellen. Ze kopen de regels feitelijk op!

Wij – als ‘normale’, werkende laag van de bevolking – worden alsmaar voor het karretje van de elite gespannen, het karretje dat ons vervolgens weer overhoop walst. Waarom zouden we blijven werken in de machine die alleen maar onze eigen ondergang vormt?

Het is alsof je ineens beseft dat je jarenlang in een giftige liefdesrelatie hebt gezeten, je naïef en tevergeefs de beloftes op verbetering hebt omarmd en nu inziet dat het binnen die relatie alleen maar slechter voor je kan worden. Dan trek je toch de conclusie dat je niet langer je eigen geluk afhankelijk moet laten zijn van de grillen van die ander in die verhouding?

Zodra je het hebt gezien, hebt ingezien, kun je het niet meer ont-zien en weer verder gaan alsof er niets aan de hand is.”