Evanescence – Wasted On You

Niet dat Amy Lee en de boys de laatste negen jaar niks hebben uitgespookt, maar het laatste album met nieuwe werk verscheen in 2011. Evanescence heeft de boel warm gehouden met twee verzamelaars en een live-album, maar nieuwe liedjes, ho maar.

De fans hoeven niet langer op een houtje te bijten. Er is een gloednieuwe single en de belofte voor een heel album met nieuwe songs! En hoe klinkt Wasted On You? Alsof de tijd heeft stil gestaan. Evanescence is gelukkig nooit onder de druk bezweken dat ze met hun tijd mee zouden moeten gaan. Dus geen gastoptredens van rappers, dubstep remixen of andere knievallen aan de commercie. Evanescence maakt nog steeds de muziek die ze min of meer zelf hebben uitgevonden, epische nu-metal met een gothic randje.

Op de hoes van Wasted On You zie je Amy met een smiley op haar tong. Je bent gerechtigd te denken dat de frontvrouw aan de pretpil is geraakt, maar het tegendeel is het geval. Wasted On You gaat gewoon weer over de liefde. Amy zingt zelfs dat ze geen drugs nodig heeft. Ze is zonder ook al naar de klote, want in de steek gelaten door een of andere onverlaat.

De clip van Wasted On You moet ook even vermeld worden, die is wel helemaal van deze coronatijd. De bandleden hebben hun aandeel thuis in quarantaine opgenomen. Die zijn door de regisseur kundig tot een fraai geheel gemonteerd. Het nieuwe album van Evanescence heeft al een naam, Bitter Truth, maar nog geen releasedatum.