The Vices

Groningse band The Vices kondigt live EP aan

The Vices hebben een nieuwe release aangekondigd! Op 5 juni zal Live At the Theatre, hun eerste live release, verschijnen op alle streamingdiensten. De dubbel single bevat uitgeklede, intieme versies van twee populaire nummers – hit single Boy en debuutsingle So It Goes – die opgenomen zijn in de iconische Stadsschouwburg in hometown Groningen. Op beide versies staan frontman Floris van Luijtelaar en pianist Jonathan Kruizenga vergezeld door een strijkerssectie. Roel Blommers heeft beide opnames geproduceerd op locatie.

Frontman Floris van Luijtelaar heeft zelf het volgende te zeggen over de release: “Natuurlijk kunnen er veel dingen niet in deze tijd maar het biedt ook juist mogelijkheden. We wilden iets speciaals en passends doen met Boy en besloten dat een versie met piano, strijkers en zang in een prachtige lege Stadsschouwburg perfect zou zijn. De eenzaamheid en desillusie die deze tijd brengt is terug te vinden in deze sessie maar laten we ook vooral niet vergeten te blijven leven, genieten en speciale dingen te blijven doen.”

Van beide opnames zal in juni een live registratie uitkomen die geschoten is in de Stadsschouwburg. Op 9 juni zal als eerst de live registratie van Boy verschijnen. Het voorjaar van 2020 beloofde veel goeds voor The Vices. Het jaar werd afgetrapt met een show op ESNS om vervolgens een kleine EU introductie tour te doen. Nieuwe EP Good Morning City, Now Let Me Sleep… zou 3 april uitkomen maar door de corona crisis is deze release verplaatst naar 25 september. Op deze datum organiseert de band een eigen, al uitverkocht, festival genaamd ViceFest. Als de omstandigheden het toelaten zal de band dit najaar ook door Europa en de UK touren. Een debuutalbum staat gepland voor 2021. Sinds hun oprichting in december 2018 hebben The Vices meer dan 70 shows gespeeld in Nederland, UK en Europa.

 

Pre-save Live at the Theatre hier.