The Anix – Defender

The Anix was ooit een band, maar is nu de naam van een soloproject van Brandon Smith uit L.A. In den beginne (2001) was The Anix een ding van Smith samen met zijn broer Logan en nog wat vrienden. Of er nou mot is geweest tussen beide broers of dat Logan is iets heel anders gaan doen, feit is dat Brandon na vijf band albums iedereen naar huis heeft gestuurd en in zijn uppie is verder gegaan.

Niet dat dat te horen is. In zijn eentje klinkt Smith als een goed bewapend bataljon muzikanten. Dat komt omdat hij kan toveren in de studio. Hij is dan ook producer van beroep. Herrie maken doet hij er een beetje bij als hobby.

Defender komt van het eind vorige maand verschenen Graphite album. Wat The Anix anders maakt dan vrijwel alle andere zware jongens is dat Smith de instrumenten door een digitale mangel haalt. De gitaren, de vocals, de hele mik mak. Dat geeft zijn muziek een futuristisch karakter. De toekomst zoals Smith hem schetst is duister en industrieel. Het zou niet verbazen als de robots aan de macht zijn en Trent Reznor god.