Taylor Swift

Popwarmer: Taylor Swift – exile (feat. Bon Iver)

En toen was er opeens, totaal verrassend, een nieuw album van Taylor Swift. Elf maanden na de vorige release. Verwacht geen glitter & glamour van het Amerikaanse hitkanon. Taylor Swift heeft de coronaperiode gebruikt voor een integer album. Swift laat een totaal andere kant van zich horen die doet denken aan Lana Del Rey. Door haar Netflixdocumentaire liet ze al zien een begenadigd songschrijver te zijn en met het album folklore weten we het zeker.

De 30-jarige Taylor is voor haar achtste album de studio ingedoken met Aaron Dessner, laten we hem het muzikale brein van The National noemen. Samen met Justin Vernon (aka Bon Iver) is hij Big Red Machine, die nu in de Graadmeter staan met het door Michael Stipe gezongen No Time For Love Like Now.

De invloed van Dessner is goed te horen in de nummers van Taylor Swift. Het zijn he-le-maal zijn dromerige geluidjes. Ook vaste Swift-producer Jack Antonoff (van Bleachers en Fun) doet mee. En wie nog meer mee doet is.. Bon Iver. Opeens horen we een mannenstem op nummertje 4 exile. Dat is Justin Vernon! Het prachtige duet over een verbroken liefdesrelatie is deze week de Popwarmer op Pinguin Pop.